Bad Advertisement?

News / Reviews:
 • World News
 • Movie Reviews
 • Book Search

  Are you a Christian?

  Online Store:
 • Visit Our eBay Store • NORWEGIAN BIBLE - JOSHUA 13

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - HELP


  13:1 Da Josva var blitt gammel og kommet langt ut i årene, sa Herren til ham: Nu er du blitt gammel og kommet langt ut i årene, men ennu står det en meget stor del av landet igjen som skal inntas.

  13:2 Dette er det land som står igjen: Alle filistrenes bygder og hele gesuritter-landet;

  13:3 for alt som ligger mellem Sihor østenfor Egypten og Ekrons landemerke mot nord, skal regnes til kana`anittene, både de fem filisterfyrster i Gasa og Asdod og Askalon og Gat og Ekron, og avittene.

  13:4 Fremdeles i syd hele kana`anittenes land, og Meara, som hører sidonierne til, like til Afek, til amorittenes landemerke,

  13:5 og giblittenes land og hele Libanon mot øst, fra Ba`al-Gad ved foten av Hermon-fjellet like til Hamat-veien,

  13:6 alle de som bor i fjellbygdene, fra Libanon til Misrefot-Ma`im, alle sidonierne. Jeg vil selv drive dem bort for Israels barn; men del du landet ut ved loddkasting til arv for Israel, således som jeg har befalt dig!

  13:7 Så skift nu dette land ut til arv for de ni stammer og den halve del av Manasse stamme!

  13:8 Sammen med Manasse* hadde rubenittene og gadittene fått sin arv, som Moses gav dem på østsiden av Jordan, således som Moses, Herrens tjener, gav dem den: / <* andre halvdelen av Manasse stamme.>

  13:9 fra Aroer, som ligger ved bredden av Arnon-åen, og fra den by som ligger midt i dalen, og hele sletten ved Medba like til Dibon,

  13:10 og alle de byer som tilhørte Sihon, amoritter-kongen, som regjerte i Hesbon, like til Ammons barns landemerke,

  13:11 og Gilead og gesurittenes og ma`akatittenes land og hele Hermonfjellet og hele Basan like til Salka -

  13:12 hele det rike som tilhørte Og i Basan, han som regjerte i Astarot og Edre`i; han var den siste som var tilbake av refa`ittene, og Moses slo dem og drev dem bort.

  13:13 Men Israels barn drev ikke bort gesurittene og ma`akatittene, og Gesur og Ma`akat er blitt boende blandt Israel til denne dag.

  13:14 Bare Levi stamme gav han ingen arv; Herrens, Israels Guds ildoffer er hans arv, således som han hadde sagt til ham.

  13:15 Først gav Moses Rubens barns stamme arv efter deres ætter.

  13:16 De fikk landet fra Aroer, som ligger ved bredden av Arnon-åen, og fra den by som ligger midt i dalen, og hele sletten ved Medba,

  13:17 Hesbon og alle tilhørende byer, som ligger på sletten: Dibon og Bamot-Ba`al og Bet-Ba`al-Meon

  13:18 og Jahsa og Kedemot og Mefa`at

  13:19 og Kirjata`im og Sibma og Seret-Hassahar på fjellet i dalen

  13:20 og Bet-Peor og Pisga-liene og Bet-Hajesimot

  13:21 og alle byene på sletten og hele det rike som tilhørte Sihon, amoritter-kongen, som regjerte i Hesbon - det var ham Moses slo på samme tid som han slo midianitterfyrstene Evi og Rekem og Sur og Hur og Reba, som var Sihons underkonger og bodde der i landet.

  13:22 Også Bileam, Beors sønn, spåmannen, slo Israels barn ihjel med sverdet sammen med de andre som de slo ihjel.

  13:23 Og Rubens barns grense var Jordan og landet langsmed den. Dette var Rubens barns arv efter deres ætter, byene med tilhørende landsbyer.

  13:24 Så gav Moses Gads stamme - Gads barn - arv efter deres ætter.

  13:25 Det land de fikk, var Jaser og alle byene i Gilead og halvdelen av Ammons barns land helt til Aroer, som ligger midt imot Rabba,

  13:26 fra Hesbon til Ramat-Hammispe og Betonim og fra Mahana`im til Debirs landemerke,

  13:27 og i dalen fikk de Bet-Haram og Bet-Nimra og Sukkot og Safon, resten av det rike som hadde tilhørt Sihon, kongen i Hesbon, med Jordan og landet langsmed den inntil enden av Kinneret-sjøen, på østsiden av Jordan.

  13:28 Dette var Gads barns arv efter deres ætter, byene med tilhørende landsbyer.

  13:29 Så gav Moses den halve Manasse stamme arv, så at de og - den ene halvdel av Manasse barns stamme - fikk arv efter sine ætter.

  13:30 Det land de fikk, strakte sig fra Mahana`im over hele Basan - hele det rike som hadde tilhørt Og, kongen i Basan - både alle Ja`irs teltbyer, som ligger i Basan, seksti byer,

  13:31 og halvdelen av Gilead, og Astarot og Edre`i, byer i det rike som hadde tilhørt Og i Basan; alt dette fikk Manasses sønn Makirs barn - den ene halvdel av Makirs barn - efter sine ætter.

  13:32 Dette var det som Moses delte ut til arv på Moabs ødemarker på østsiden av Jordan, midt imot Jeriko.

  13:33 Men til Levi stamme gav Moses ingen arv; Herren, Israels Gud, er deres arv, således som han hadde sagt til dem.

  GOTO NEXT CHAPTER - BIBLE INDEX & SEARCH

  God Rules.NET
  Search 100+ volumes of books at one time. Luther Bible Search Engine. Elberfelder Bible Search Engine. German SCH Bible Search Engine