Bad Advertisement?

News / Reviews:
 • World News
 • Movie Reviews
 • Book Search

  Are you a Christian?

  Online Store:
 • Visit Our eBay Store • NORWEGIAN BIBLE - JUDGES 3

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - HELP


  3:1 Dette er de folk som Herren lot bli for ved dem å prøve Israel, alle de israelitter som ikke selv hadde vært med i nogen av Kana`anskrigene,

  3:2 bare forat de kommende slekter i Israel skulde få kjennskap til krig og bli oplært deri, alle de som ikke før hadde vært med:

  3:3 Filistrenes fem fyrster og alle kana`anittene og sidonierne og hevittene, som bodde på Libanon-fjellene, fra Ba`al-Hermon-fjellet til der hvor veien går til Hamat.

  3:4 Ved dem var det Israel skulde prøves, så det kunde kjennes om de vilde lyde Herrens bud, som han hadde gitt deres fedre ved Moses.

  3:5 Men da Israels barn nu bodde midt iblandt kana`anittene, hetittene og amorittene og ferisittene og hevittene og jebusittene,

  3:6 tok de deres døtre til hustruer og gav sine døtre til deres sønner og dyrket deres guder.

  3:7 Israels barn gjorde det som var ondt i Herrens øine; de glemte Herren sin Gud og dyrket Ba`alene og Astarte-billedene.

  3:8 Da optendtes Herrens vrede mot Israel, og han solgte dem i Kusan-Risata`ims hånd, som var konge i Mesopotamia; og Israels barn tjente Kusan-Risata`im i åtte år.

  3:9 Da ropte Israels barn til Herren, og Herren opreiste Israels barn en frelser, og han frelste dem; det var kenisitten Otniel, Kalebs yngre bror.

  3:10 Og Herrens Ånd kom over ham; han blev dommer i Israel og drog ut til strid, og Herren gav Kusan-Risata`im, kongen i Mesopotamia, i hans hånd, så han vant over Kusan-Risata`im.

  3:11 Og landet hadde ro i firti år; da døde Otniel, Kenas` sønn.

  3:12 Men Israels barn gjorde atter det som var ondt i Herrens øine; og Herren gav Eglon, kongen i Moab, makt over Israel, fordi de gjorde det som var ondt i Herrens øine.

  3:13 Han fikk med sig Ammons barn og Amalek og drog ut og slo Israel, og de inntok Palmestaden.

  3:14 Og Israels barn tjente Eglon, kongen i Moab, i atten år.

  3:15 Da ropte Israels barn til Herren, og Herren opreiste dem en frelser, benjaminitten Ehud, Geras sønn, en kjevhendt mann. Israels barn sendte ham engang med en gave til Eglon, kongen i Moab;

  3:16 da gjorde Ehud sig et tveegget, alenlangt sverd og bandt det om sig under sine klær ved sin høire hofte.

  3:17 Så førte han gaven frem til Eglon, kongen i Moab; men Eglon var en meget fet mann.

  3:18 Og da han hadde gitt gaven fra sig, lot han folkene som hadde båret gaven, dra hjem.

  3:19 Men selv vendte han tilbake fra stenbruddene ved Gilgal og lot si: Jeg har et hemmelig ord til dig, konge! Da sa kongen: Hysj! Så gikk de ut alle de som stod om ham.

  3:20 Og Ehud kom inn til ham, mens han satt alene i sin kjølige sal, og Ehud sa: Jeg har et ord fra Gud til dig. Da reiste han sig op fra sin stol.

  3:21 Men Ehud rakte ut sin venstre hånd og tok sverdet fra sin høire hofte og støtte det i hans buk;

  3:22 og heftet gikk inn efter bladet, og fettet lukket til om bladet, for han drog ikke sverdet ut av hans buk; det gikk ut baktil.

  3:23 Og Ehud gikk ut i buegangen, og han lukket døren til salen hvor han var, og låste den.

  3:24 Og da han var gått ut, kom tjenerne inn, og da de så at døren til salen var låst, sa de: Han har visst et ærend i svalkammeret.

  3:25 Og de ventet meget lenge, men han lukket ikke op døren til salen; da tok de nøklen og lukket op, og se, deres herre lå død på gulvet.

  3:26 Mens de gav sig tid, slapp Ehud bort; han var allerede kommet forbi stenbruddene og kom frem til Se`ira.

  3:27 Da han kom dit, støtte han i basunen på Efra`im-fjellet; og Israels barn drog ned med ham fra fjellene, og han foran dem.

  3:28 Og han sa til dem: Skynd eder efter mig! For Herren har gitt eders fiender, moabittene, i eders hånd. Så drog de ned efter ham, og de satte folk ved vadestedene over Jordan til Moab og lot ingen komme over.

  3:29 Dengang slo de omkring ti tusen mann av Moab, som alle var sterke og djerve menn; ikke én slapp bort.

  3:30 Så blev da Moab på den dag ydmyket under Israels hånd, og landet hadde ro i åtti år.

  3:31 Efter ham kom Samgar, Anats sønn; han slo seks hundre mann av filistrene med en oksedrivers stav; også han frelste Israel.

  GOTO NEXT CHAPTER - BIBLE INDEX & SEARCH

  God Rules.NET
  Search 100+ volumes of books at one time. Luther Bible Search Engine. Elberfelder Bible Search Engine. German SCH Bible Search Engine