Bad Advertisement?

News / Reviews:
 • World News
 • Movie Reviews
 • Book Search

  Are you a Christian?

  Online Store:
 • Visit Our eBay Store • NORWEGIAN BIBLE - RUTH 4

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - HELP


  4:1 Men Boas var gått op til byporten og hadde satt sig der. Da kom løseren som Boas hadde talt om, nettop forbi, og Boas sa: Kom hit og sett dig her, min venn! Og han kom og satte sig.

  4:2 Så kalte han til sig ti menn av byens eldste og sa: Sett eder her! Og de satte sig.

  4:3 Derefter sa han til løseren: Den aker som tilhørte vår bror Elimelek, har No`omi solgt, hun som er kommet tilbake fra Moabs land.

  4:4 Og jeg tenkte jeg vilde la dette komme til din kunnskap og si: Kjøp den i overvær av dem som sitter her, og av mitt folks eldste! Vil du innløse den, sa gjør det; men hvis ikke, så si mig det, sa jeg kan vite det! For det er ingen til å innløse den uten du og efter dig jeg selv. Han svarte: Jeg vil innløse den.

  4:5 Da sa Boas: Når du kjøper akeren av No`omi, kjøper du den også av moabittinnen Rut, den avdødes hustru, for å opreise den avdødes navn på hans arvelodd.

  4:6 Løseren svarte: Jeg kan ikke innløse den for mig, for da vilde jeg ødelegge min egen arvelodd; innløs du for dig det jeg skulde løse, for jeg kan ikke innløse det.

  4:7 I gamle dager var det skikk i Israel ved innløsning og bytte at den ene part til stadfestelse av saken drog sin sko av og gav den til den andre; dette gjaldt som bekreftelse i Israel.

  4:8 Derfor sa løseren til Boas: Kjøp du det! Og med det samme drog han sin sko av.

  4:9 Da sa Boas til de eldste og alt folket: I er idag vidner på at jeg har kjøpt av No`omi alt det som tilhørte Elimelek, og alt som tilhørte Kiljon og Mahlon.

  4:10 Også moabittinnen Rut, Mahlons enke, har jeg vunnet mig til hustru for å opreise den avdødes navn på hans arvelodd, så den avdødes navn ikke skal bli utryddet blandt hans brødre og i hans hjemsteds port; det er I vidner på idag.

  4:11 Og alt folket som var i porten, og de eldste sa: Ja, det er vi vidner på. Herren la den kvinne som nu drar inn i ditt hus, bli som Rakel og Lea, de to som bygget Israels hus, og gid du må bli en mektig mann i Efrata og få en navnkundig sønn i Betlehem!

  4:12 Ditt hus bli som Peres` hus - han som Tamar fødte Juda - ved de efterkommere som Herren vil gi dig med denne unge kvinne!

  4:13 Så tok Boas Rut hjem til sig, og hun blev hans hustru, og han gikk inn til henne; og Herren gav henne livsfrukt, og hun fødte en sønn.

  4:14 Da sa kvinnene til No`omi: Lovet være Herren, som ikke lot dig fattes en løser idag, og han bli navnkundig i Israel*! / <* nemlig ved sønner.>

  4:15 Han skal bli din sjels trøster og din alderdoms forsørger; for din sønnekone, som har dig kjær, har født ham, hun som er mere for dig enn syv sønner.

  4:16 Og No`omi tok barnet og la ham i sitt fang, og hun blev hans fostermor.

  4:17 Og grannekonene gav ham navn og sa: No`omi har fått en sønn! De kalte ham Obed; han blev far til Isai, Davids far.

  4:18 Dette er Peres` efterkommere: Peres fikk sønnen Hesron,

  4:19 og Hesron fikk sønnen Ram, og Ram fikk sønnen Amminadab,

  4:20 og Amminadab fikk sønnen Nahson, og Nahson fikk sønnen Salma,

  4:21 og Salmon fikk sønnen Boas, og Boas fikk sønnen Obed,

  4:22 og Obed fikk sønnen Isai, og Isai fikk sønnen David.

  GOTO NEXT CHAPTER - BIBLE INDEX & SEARCH

  God Rules.NET
  Search 100+ volumes of books at one time. Luther Bible Search Engine. Elberfelder Bible Search Engine. German SCH Bible Search Engine