Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2KINGS 16

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  16:1 Sedamnaeste godine vladanja Pekaha, sina Remalijina, postade judejskim kraljem Ahaz, sin Jotamov.

  16:2 Ahazu je bilo dvadeset godina kad se zakraljio, a kraljevao je esnaest godina u Jeruzalemu, ali nije inio to je pravo u oima Jahve, Boga njegova, kao to je inio predak mu David.

  16:3 ivio je poput izraelskih kraljeva i sam je proveo svoga sina kroz oganj po gnusnom obiaju naroda to ih je Jahve protjerao pred Izraelovim sinovima.

  16:4 Prinosio je rtve i kad po uzviicama i breuljcima i pod svakim zelenim drvetom.

  16:5 Tada aramejski kralj Resin i Pekah, sin Remalijin, kralj Izraela, pooe u rat protiv Jeruzalema. Opsjedoe ga, ali ga ne mogoe osvojiti.

  16:6 U to vrijeme aramejski kralj Resin vrati Elat Edomcima; protjerao je Judejce iz Elata; uli su Edomci u njega i ondje su ostali do danas. -

  16:7 Tada Ahaz uputi poslanike asirskom kralju Tiglat-Pileseru da mu kau: "Ja sam tvoj sluga i sin tvoj! Doi i izbavi me iz ruku aramejskog kralja i kralja Izraela, koji su se digli protiv mene."

  16:8 Ahaz je uzeo srebro i zlato to se nalazilo u Domu Jahvinu i u riznicama kraljevskog dvora i sve je poslao na dar asirskom kralju.

  16:9 I poslua ga asirski kralj: otiao je na Damask i osvojio ga. Stanovnitvo je odveo u suanjstvo u Kir, a Resina je pogubio.

  16:10 Kralj Ahaz otiao je u Damask u susret asirskom kralju Tiglat-Pileseru. I vidio je rtvenik koji bijae u Damasku. Tada kralj Ahaz posla sveeniku Uriji mjere rtvenika, njegov nacrt i sve pojedinosti njegove grae.

  16:11 Sveenik Urija sagradi rtvenik; sve je upute to ih je kralj Ahaz uputio iz Damaska izvrio sveenik Urija prije nego to se kralj Ahaz vratio iz Damaska.

  16:12 Poto je kralj Ahaz stigao iz Damaska, vidio je rtvenik, priao mu i popeo se na nj.

  16:13 Spalio je na rtveniku svoju paljenicu i svoju prinosnicu, izlio svoju ljevanicu i krvlju priesnica pokropio rtvenik.

  16:14 A mjedeni rtvenik, koji bijae pred Jahvom, maknuo je ispred Hrama, gdje je bio izmeu novoga rtvenika i Doma Jahvina. I postavio ga je pokraj novoga rtvenika sa sjevera.

  16:15 Kralj Ahaz zapovjedio je sveeniku Uriji: "Na velikom e rtveniku spaljivati jutarnju paljenicu i veernju prinosnicu, kraljevu paljenicu i njegovu prinosnicu, i paljenice, prinosnice i ljevanice svega naroda. Po njemu e izlijevati svu krv paljenica i klanica. A o rtveniku od mjedi jo u razmisliti."

  16:16 Sveenik Urija uini sve to mu je naredio kralj Ahaz.

  16:17 Kralj Ahaz skinuo je okvire s podnoja; s njih je skinuo i umivaonike. A mjedeno more skinuo je s volova koji su stajali pod njim i stavio ga na kameni pod.

  16:18 Pred asirskim je kraljem uklonio iz Jahvina Doma Subotnji hodnik koji bijahu sagradili i vanjski kraljevski prilaz.

  16:19 Ostala povijest Ahazova i sve to je uinio, zar to nije sve zapisano u knjizi Ljetopisa judejskih kraljeva?

  16:20 Ahaz je poinuo sa svojim ocima i sahranjen je u Davidovu gradu. Na njegovo se mjesto zakraljio sin mu Ezekija.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .