Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ESTHER 6

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  6:1 Te noi kralj ne mogae usnuti. Zato naredi da mu donesu i itaju knjigu znamenitih dogaaja, Ljetopise.

  6:2 Tu se nae zapisano kako je Mordokaj prokazao Bigtanu i Terea, dva dvoranina kraljeva, uvare praga, koji su se spremali da podignu ruke na kralja Ahasvera.

  6:3 Kralj upita: "Kakva je ast i kakvo je odlikovanje zapalo Mordokaja za sve to?" Kraljeve sluge, dvorani koji ga sluahu, odgovorie: "Nita nije uinjeno za nj."

  6:4 Kralj onda zapita: "Tko je u predvorju?" A to u vanjsko predvorje kraljevske palae bijae stigao Haman da trai od kralja neka objese Mordokaja na vjealima koja su ve bila podignuta za nj.

  6:5 Slubenici kraljevi odgovorie: "Eno se u predvorju nalazi Haman." "Neka ue!" - naredi kralj.

  6:6 Kako Haman ue, kralj ga upita: "to treba uiniti ovjeku koga kralj hoe da poasti?" Haman ree u sebi: "Koga ako ne mene kralj eli poastiti?"

  6:7 Zato odgovori kralju: "Za ovjeka koga kralj eli poastiti

  6:8 treba donijeti kraljevske haljine koje kralj sam oblai i dovesti konja kojega kralj jae i poloiti mu na glavu kraljevsku krunu.

  6:9 Haljine i konja neka kralj preda jednome od najuglednijih kneeva kraljevih da bi taj obukao onoga koga kralj eli poastiti i na konju ga odveo na gradski trg uzvikujui pred njim: 'Tako biva onome koga kralj hoe da poasti!'"

  6:10 Kralj nato naredi Hamanu: "Uzmi odmah haljine i konja, kako si rekao, pa uini tako Mordokaju idovu koji sjedi na kraljevim vratima i ne propusti nita od onoga to si rekao!"

  6:11 Haman uze haljine i konja: obue u haljine Mordokaja i provede ga na konju po trgu grada viui pred njim: "Tako biva onome koga kralj hoe da poasti!"

  6:12 Malo zatim Mordokaj se vrati k vratima kraljevim, a Haman, tuan i zastrte glave, ode urno kui

  6:13 te ispria Zarei, eni svojoj, i svima prijateljima svojim to se dogodilo. Njegovi mu savjetnici i ena Zarea rekoe: "Ako Mordokaj, pred kojim si poeo posrtati, pripada idovskom rodu, nee ga nadjaati, nego e te on zacijelo oboriti."

  6:14 Jo su o tom razgovarali, kad eto kraljevih dvorana. Doli su traiti Hamana da ga urno odvedu na gozbu koju je priredila Estera.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .