Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 19

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  19:1 Kad se judejski kralj Joafat sretno vrati kui u Jeruzalem,

  19:2 izie preda nj Hananijev sin vidjelac Jehu i ree kralju Joafatu: "Zar da pomae bezboniku i da ljubi Jahvine mrzitelje? Zato i udara na te srdba Jahvina.

  19:3 Ipak se nalo neto dobro u tebe: uklonio si aere iz zemlje i pregnuo svim srcem da trai Jahvu!"

  19:4 Od tada je Joafat ivio u Jeruzalemu, opet zalazio meu narod od Beer ebe do Efrajimske gore i obraao ga Jahvi, Bogu njegovih otaca.

  19:5 Postavi suce u zemlji u svim tvrdim judejskim gradovima, u svakome gradu.

  19:6 I ree im: "Gledajte to radite, jer ne sudite u ime ovjeka nego u ime Jahve. On je s vama dok sudite.

  19:7 Sada, dakle, neka bude Jahvin strah nad vama; pazite i savjesno radite, jer u Jahve, Boga naega, nema nepravde ni osobne pristranosti, niti on prima mita."

  19:8 Joafat postavi levite, sveenike i poglavare izraelskih obitelji u Jeruzalemu da izriu Jahvine sudove i da presuuju u sporovima. Oni su ivjeli u Jeruzalemu

  19:9 i on im dade naputke: "Radite u Jahvinu strahu vjerno i iskrena srca.

  19:10 Kakav god spor izie pred vas od vae brae to ive u gradovima: bilo da su posrijedi krvna osveta, Zakon, zapovijedi, uredbe ili obiaji, valja sve da im rastumaite, kako ne bi sagrijeili Jahvi i kako se njegova srdba ne bi oborila na vas i na vau brau. Tako radite pa neete sagrijeiti.

  19:11 I evo, sveeniki e poglavar Amarja biti nad vama u svim Jahvinim poslovima, a Jimaelov sin Zebadja, nadstojnik Judina doma, u svim kraljevskim poslovima. Leviti e vam sluiti kao pisari. Budite jaki, i na posao! Jahve e biti s onim tko je dobar."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .