Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2SAMUEL 4

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  4:1 Kad je aulov sin Ibaal uo da je poginuo Abner u Hebronu, klonue mu ruke i sav se Izrael zaprepasti.

  4:2 A aulov sin Ibaal imae dvojicu voa svojih eta; jedan se zvao Baana, a drugi Rekab; bili su sinovi Rimona Beeroanina iz Benjaminova plemena, jer se Beerot pribraja k Benjaminu.

  4:3 A Beeroani bijahu pobjegli u Gitajim, gdje su ostali kao doljaci do dananjeg dana.

  4:4 aulov sin Jonatan imao je sina hroma na obje noge. Njemu je bilo pet godina kad je iz Jizreela doao glas o aulovoj i Jonatanovoj pogibiji. Njegova ga dadilja uze i pobjee, ali u brzini bijega dijete pade i osta hromo. Ime mu bijae Meribaal.

  4:5 Sinovi Rimona Beeroanina, Rekab i Baana, digoe se i dooe za najvee dnevne vruine Ibaalu do kue, a on upravo spavae podnevni poinak.

  4:6 A vratarica, istei penicu, bijae zadrijemala te je spavala. Rekab i njegov brat Baana prouljae se kraj nje.

  4:7 Kad su uli u kuu, on je leao na postelji u svojoj spavaonici. Oni ga ubie, odsjekoe mu glavu i uzee je i cijelu su onu no ili putem kroz Arabu.

  4:8 Glavu Ibaalovu donesoe Davidu u Hebron i rekoe kralju: "Evo glave Ibaala, sina aulova, tvoga neprijatelja koji ti je radio o glavi. Jahve je danas krvavo osvetio moga gospodara i kralja na aulu i njegovu rodu."

  4:9 Ali David odvrati Rekabu i njegovu bratu Baani, sinovima Rimona iz Beerota, i ree im: "Tako mi ivog Jahve koje me izbavio iz svake nevolje!

  4:10 Onaj koji mi je javio da je poginuo aul mislio je da mi javlja radosnu vijest, a ja sam ga uhvatio i pogubio u Siklagu da mu platim za njegovu dobru vijest!

  4:11 to u tek uiniti sa zlikovcima koji su ubili potena ovjeka u njegovoj kui, na njegovoj postelji! Zar da ne traim od vas raun za njegovu krv i da vas ne istrijebim sa zemlje?"

  4:12 Nato David zapovjedi vojnicima te ih pogubie. Potom im odsjekoe ruke i noge i objesie ih kod jezera u Hebronu. Ibaalovu glavu uzee i pokopae u Abnerovu grobu u Hebronu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .