Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 29

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  29:1 Godine desete, desetoga mjeseca, dvanaestoga dana, doe mi rije Jahvina:

  29:2 "Sine ovjeji, okreni lice faraonu, kralju egipatskom, i prorokuj protiv njega i protiv sveg Egipta.

  29:3 Govori i reci: 'Ovako govori Jahve Gospod: Evo me protiv tebe, faraone, kralju egipatski, golemi krokodile to lei usred rijeka svojih. Ti ree: 'Rijeke su moje, sebi sam ih nainio.'

  29:4 I zato u ti kuke zarit' u gubicu i sve ribe rijeka tvojih zalijepiti na krljuti tvoje. Izvui u te isred rijeka tvojih sa svim ribama rijeka tvojih zalijepljenim na tvoje krljuti.

  29:5 Bacit u u pustinju tebe i sve ribe iz rijeka tvojih. Na tlo e poljsko pasti, nitko te nee podi' ni sahraniti, zvijerima zemaljskim i nebeskim pticama dat u te za hranu!

  29:6 I znat e svi stanovnici Egipta da sam ja Jahve. Jer ti bjee trska za oslonac domu Izraelovu!

  29:7 Kad te u ruku uhvatie, ti se slomi i rane im otvori; a kad se na te oslonie, ti prepue i bedra im sva izrani.'

  29:8 Stog ovako govori Jahve Gospod: 'Gle, dovest u ma svoj na te, istrijebit u iz tebe i ljude i stoku!

  29:9 Sva e zemlja egipatska pusto biti i razvalina, i oni e znati da sam ja Jahve!' Jer ti ree: 'Rijeka je moja, sebi je nainih.'

  29:10 'Zato evo me na te i na rijeke tvoje da pretvorim zemlju egipatsku u pustinju i pusto od Migdola do Sevana i do granice etiopske!

  29:11 Nee njome vie prolaziti noga ljudska ni noga ivotinjska, ostat e nenaseljena etrdeset godina.

  29:12 Od zemlje u egipatske nainiti pusto sred zemalja opustoenih, a gradovi njezini bit e etrdeset godina ruevine meu razvaljenim gradovima. I rasprit u Egipane meu narode i rasijat u ih po zemljama.'

  29:13 Jer, ovako govori Jahve Gospod: 'Kad mine etrdeset godina, sakupit u opet sve Egipane izmeu naroda kamo bijahu raspreni.

  29:14 Vratit u izgnanike egipatske, vratit u ih opet u zemlju Patros, domovinu njihovu, da osnuju ondje slabo kraljevstvo.

  29:15 Ono e biti najmanje od svih kraljevstava, da se vie nikad ne digne nad druge narode. Smanjit u ga da vie nikad ne podjarmi drugih naroda

  29:16 i da vie ne bude uzdanje domu Izraelovu. Nek' mu u pamet doziva grijehe koje bijae poinio okreui se za njima. I oni e spoznati da sam ja Jahve.'"

  29:17 Godine dvadeset i sedme, prvoga dana prvoga mjeseca, doe mi rije Jahvina:

  29:18 "Sine ovjeji, kralj babilonski Nabukodonozor krenu s vojskom na velik pohod protiv grada Tira. I svaka glava ogolje i svako se rame odadrije. Ali ni on ni vojska mu ne imahu nikakve dobiti od toga to krenue na Tir.

  29:19 Stoga ovako govori Jahve Gospod: 'Gle, predat u Nabukodonozoru, kralju babilonskome, zemlju egipatsku. Odnijet e joj blago, nagrabiti plijena i opljakati je. To e biti plaa vojsci njegovoj.

  29:20 Za trud to na Tir krenu dat u mu svu zemlju egipatsku, jer za me bijae radio' - rije je Jahve Gospoda.

  29:21 'U onaj u dan uiniti da izraste rog domu Izraelovu, a tebi u usta otvoriti meu njima. I znat e da sam ja Jahve.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .