Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ISAIAH 53

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  53:1 "Tko da povjeruje u ono to nam je objavljeno, kome se otkri ruka Jahvina?"

  53:2 Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasuene. Ne bijae na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio.

  53:3 Prezren bjee, odbaen od ljudi, ovjek boli, vian patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bjee, odvrgnut.

  53:4 A on je nae bolesti ponio, nae je boli na se uzeo, dok smo mi drali da ga Bog bije i poniava.

  53:5 Za nae grijehe probodoe njega, za opaine nae njega satrijee. Na njega pade kazna - radi naeg mira, njegove nas rane iscijelie.

  53:6 Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju.

  53:7 Zlostavljahu ga, a on putae, i nije otvorio usta svojih. K'o jagnje na klanje odvedoe ga; k'o ovca, nijema pred onima to je striu, nije otvorio usta svojih.

  53:8 Silom ga se i sudom rijeie; tko se brine za njegovu sudbinu? Da, iz zemlje ivih uklonie njega, za grijehe naroda njegova nasmrt ga izbie.

  53:9 Ukop mu odredie meu zloincima, a grob njegov bi s bogatima, premda nije poinio nepravde nit' su mu usta lai izustila.

  53:10 Al' se Jahvi svidje da ga pritisne bolima. rtvuje li ivot svoj za naknadnicu, vidjet e potomstvo, produit' sebi dane i Jahvina e se volja po njemu ispuniti.

  53:11 Zbog patnje due svoje vidjet e svjetlost i nasititi se spoznajom njezinom. Sluga moj pravedni opravdat e mnoge i krivicu njihovu na sebe uzeti.

  53:12 Zato u mu mnotvo dati u batinu i s mogunicima plijen e dijeliti, jer sam se ponudio na smrt i meu zlikovce bio ubrojen, da grijehe mnogih ponese na sebi i da se zauzme za zloince.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .