Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 19

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  19:1 Ovako mi ree Jahve: "Idi i kupi vr glineni. Povedi sa sobom nekoliko starjeina narodnih i sveenikih.

  19:2 Poi u Dolinu Ben Hinom, na ulazu Vrata lonarskih. Ondje proglasi rijei koje u ti kazati.

  19:3 Reci im: ujte rije Jahvinu, kraljevi judejski i stanovnici jeruzalemski. Ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov: 'Evo dovodim nesreu na ovo mjesto te e svima koji to uju u uima zazujati.

  19:4 Zato to su me ostavili i otuili ovo mjesto prinosei kad tuim bogovima kojih ne poznavahu oci njihovi ni kraljevi judejski; i zato to su mjesto ovo natopili krvlju nevinih;

  19:5 i zato to pogradie uzviice Baalove da mu spaljuju sinove kao rtve, a to im ja nikada ne naredih niti zapovjedih, niti mi je takvo to na um palo.

  19:6 Stoga, evo, dolaze dani - rije je Jahvina - kad se ovo mjesto nee vie zvati Tofet ni Dolina Ben Hinom nego Dolina klanja.

  19:7 Izjalovit u na ovom mjestu naum Judeje i Jeruzalema i uiniti da svi poginu od neprijateljskog maa, od ruku onih to im rade o glavi. A trupla u njihova dati za hranu pticama nebeskim i zvijerima poljskim.

  19:8 A grad u ovaj uiniti ruglom i uasom: svaki koji proe mimo nj zgrozit e se i zvidati zbog svih nesrea njegovih.

  19:9 I dat u im da jedu meso sinova i keri svojih. Da, svaki e jesti meso blinjega svoga zbog preteke nevolje kojom e ih pritisnuti njihovi neprijatelji to im rade o glavi.'

  19:10 Razbij vr pred oima svojih pratilaca

  19:11 i reci im: Ovako govori Jahve nad Vojskama: 'Tako u razbiti ovaj narod i ovaj grad, kao to se razbija sud lonarski, te se vie ne da popraviti. U Tofetu e se ukapati, jer inae nee biti mjesta za ukapanje.

  19:12 Tako u postupiti s ovim mjestom - rije je Jahvina - i sa stanovnicima njegovim. I uinit u grad ovaj slinim Tofetu.

  19:13 I sve kue jeruzalemske i kue kraljeva judejskih bit e oneiene kao mjesto Tofet: sve kue kojima se na krovovima kad prinosi svoj vojsci nebeskoj i lijevaju ljevanice tuim bogovima.'"

  19:14 Kad se Jeremija vratio iz Tofeta, kamo ga Jahve bijae poslao da prorokuje, stade u predvorju Doma Jahvina te uze govoriti svemu narodu:

  19:15 "Ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov: 'Evo, dovest u na ovaj grad i na sve njegove gradie sve zlo kojim sam im prijetio, jer ukrutie vratove svoje ne sluajui rijei mojih.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .