Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2KINGS 20

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  20:1 U ono se vrijeme Ezekija razbolje nasmrt. Prorok Izaija, sin Amosov, doe mu i ree: "Ovako veli Jahve: 'Uredi kuu svoju jer e umrijeti; nee ozdraviti.'"

  20:2 Ezekija se okrenu zidu i ovako se pomoli Jahvi:

  20:3 "Ah, Jahve! Sjeti se milostivo da sam pred tobom hodio vjerno i potena srca i da sam inio to je dobro u tvojim oima." I Ezekija briznu u gorak pla.

  20:4 Izaija jo ne bijae iziao iz sredinjeg predvorja kad mu je stigla rije Jahvina:

  20:5 "Vrati se i reci Ezekiji, glavaru moga naroda. Ovako veli Jahve, Bog tvoga oca Davida: 'Usliao sam tvoju molitvu, vidio sam tvoje suze. Izlijeit u te; za tri dana uzii e u Dom Jahvin.

  20:6 Dodat u tvome vijeku jo petnaest godina. Izbavit u tebe i ovaj grad iz ruku asirskoga kralja; zakrilit u ovaj grad radi sebe i sluge svoga Davida.'"

  20:7 Izaija naloi: "Uzmite oblog od smokava, privijte mu ga na ir i on e ozdraviti."

  20:8 Ezekija upita Izaiju: "Po kojem u znaku prepoznati da e me Jahve izlijeiti i da u za tri dana uzii u Dom Jahvin?"

  20:9 Izaija odgovori: "Evo ti znaka od Jahve da e uiniti to je rekao: hoe li da se sjena pomakne za deset stupnjeva naprijed ili da se vrati za deset stupnjeva?"

  20:10 Ezekija odgovori: "Lako je sjeni pomaknuti se deset stupnjeva naprijed! Ne! Neka se sjena vrati natrag za deset stupnjeva!"

  20:11 Prorok Izaija zazva Jahvu i on uini da se sjena vrati za deset stupnjeva. Sila je za deset posljednjih stupnjeva na Ahazovu sunaniku.

  20:12 U to vrijeme posla babilonski kralj Merodak-Baladan, sin Baladanov, pisma s darom Ezekiji, jer bijae uo da se razbolio i ozdravio.

  20:13 Ezekija se obradova tome i pokaza poslanicima svoju riznicu - srebro, zlato, miomirise, mirisavo ulje - svoju oruanu i sve to je bilo u skladitima. Nije bilo niega u njegovu dvoru i svemu njegovu gospodarstvu to im Ezekija nije pokazao.

  20:14 Tada prorok Izaija doe kralju Ezekiji i upita ga: "to su rekli ti ljudi i odakle su doli k tebi?" Ezekija odgovori: "Doli su iz daleke zemlje, iz Babilona."

  20:15 Izaija upita dalje: "to su vidjeli u tvojem dvoru?" Ezekija odgovori: "Vidjeli su sve to je u mojem dvoru; nema u mojim skladitima niega to im nisam pokazao."

  20:16 Tada Izaija ree Ezekiji: "uj rije Jahvinu:

  20:17 'Evo dolaze dani kada e sve to je u tvojem dvoru, sve to su tvoji oci nakupili do danas, biti odneseno u Babilon. Nita nee ostati, ' kae Jahve.

  20:18 A od sinova to poteku od tebe, to ti se rode, neke e uzeti da budu ukopljeni dvorani u palai babilonskoga kralja."

  20:19 Ezekija odgovori Izaiji: "Povoljna je rije koju ti je Jahve objavio." A mislio je: "Zato ne? Ako bude mira i sigurnosti za moga ivota!"

  20:20 Ostala povijest Ezekijina, svi njegovi pothvati i kako je sagradio ribnjak i prorov da dovede vodu u grad, zar sve to nije zapisano u knjizi Ljetopisa judejskih kraljeva?

  20:21 Ezekija je poinuo sa svojim ocima, a njegov sin Manae zakralji se mjesto njega.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .