Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NUMBERS 36

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  36:1 Tada pristupe obiteljski glavari od roda sinova Gileada, sina Makirova, sina Manaeova, jednoga roda Josipovih sinova, te pred Mojsijem i starjeinama, glavarima obitelji,

  36:2 reknu: "Jahve je naredio naemu gospodaru da kockom dade ovu zemlju u batinu Izraelcima; nadalje, naem je gospodaru naredio Jahve da batinu naega brata Selofhada dade njegovim kerima.

  36:3 Ali ako se one udaju za koga iz drugog izraelskoga plemena, onda e njihova batina biti otrgnuta od nae djedovske batine i biti prikljuena batini plemena kojemu one pripadnu. Tako e se okrnjiti batina koja kockom pripadne nama.

  36:4 A kada nastupi jubilej Izraelcima, batina e se tih ena dodati batini plemena kojemu pripadnu. Tako e njihova batina biti oduzeta od batine naega pradjedovskog plemena."

  36:5 I po zapovijedi Jahvinoj Mojsije naredi Izraelcima: "Pleme Josipovih sinova pravo govori.

  36:6 Ovo nareuje Jahve za Selofhadove keri: Neka se one udaju za onoga koji im se uini dobar, samo neka se udaju u rod svoga oinskoga plemena.

  36:7 Batina Izraelaca ne smije se prenositi iz jednoga plemena u drugo; i svaki Izraelac mora ostati privezan uz pradjedovsku batinu svoga plemena.

  36:8 Zato se svaka djevojka koja stee batinu u izraelskim plemenima mora udati za nekoga u plemenu kojemu pripada rod joj oev, tako da bi svaki Izraelac sauvao batinu svoga oca.

  36:9 Tako se batina nee prenositi iz jednoga plemena u drugo, nego e svako izraelsko pleme prianjati uza svoju batinu."

  36:10 Kako je Jahve Mojsiju naredio, tako su i uinile keri Selofhadove:

  36:11 Mahla, Tirsa, Hogla, Milka i Noa, keri Selofhadove, udae se za sinove svojih strieva.

  36:12 Kako su se udale u rod potomstva Manaea, Josipova sina, njihova je batina ostala u plemenu kojemu pripadae rod im oev.

  36:13 To su zapovijedi i zakoni koje je Jahve preko Mojsija izdao Izraelcima na Moapskim poljanama uz Jordan, nasuprot Jerihonu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .