Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2KINGS 14

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  14:1 Druge godine kraljevanja Joaa, sina Joahazova, nad Izraelom, postade judejskim kraljem Amasja, sin Joaev.

  14:2 Bilo mu je dvadeset i pet godina kad se zakraljio, a kraljevao je dvadeset i devet godina u Jeruzalemu. Mati mu se zvala Joadana i bila je iz Jeruzalema.

  14:3 inio je to je pravo u Jahvinim oima, ali ne sasvim kao praotac njegov David. U svemu je slijedio Joaa, svoga oca.

  14:4 Ali uzviica nije razruio i narod je svejednako prinosio rtve i kad na uzviicama.

  14:5 Kad je uvrstio kraljevstvo, smakao je one asnike koji su mu ubili oca.

  14:6 Ali nije pogubio sinova onih ubojica, prema onome to je napisano u knjizi Zakona Mojsijeva, gdje Jahve zapovijeda: "Neka se oevi ne pogubljuju za sinove ni sinovi za oeve, nego svatko neka gine za svoj grijeh."

  14:7 On je potukao Edomce u Slanoj dolini, deset tisua njih, i u bitki je zauzeo Selu; dao joj je ime Jokteel, koje nosi do dananjega dana.

  14:8 Tada Amasja posla glasnike izraelskom kralju Joau, sinu Jehuova sina Joahaza, i porui mu: "Doi da se ogledamo!"

  14:9 A izraelski kralj Joa odvrati judejskom kralju Amasji: "Libanonski je trn jedanput poslao glasnike k libanonskom cedru: 'Daj ker mome sinu za enu', ali su divlje zvijeri libanonske prole i trn izgazile.

  14:10 Potukao si Edomce, pa ti se srce uzobijestilo i trai slavu! Radije ostani kod kue. Zato izaziva zlo i hoe da propadne ti i svi Judejci s tobom?"

  14:11 Ali Amasja ne poslua. Izae izraelski kralj Joa te se ogledae u boju on i judejski kralj Amasja u Bet emeu u Judeji.

  14:12 Izraelci porazie Judejce i oni pobjegoe svaki pod svoj ator.

  14:13 Izraelski kralj Joa uhvati u Bet emeu judejskoga kralja Amasju, sina Joaeva, sina Ahazjina, i odvede ga u Jeruzalem. Tada srui jeruzalemski zid od Efrajimovih vrata do Ugaonih vrata, u duini od etiri stotine lakata.

  14:14 Uzevi sve zlato, srebro i posue to se nalazilo u Domu Jahvinu i u riznici kraljevskog dvora, povrh toga i taoce, vrati se u Samariju.

  14:15 Ostala povijest Joaeva, sve to je inio i poduzimao i kako je ratovao s Amasjom, judejskim kraljem, zar sve to nije zapisano u knjizi Ljetopisa izraelskih kraljeva?

  14:16 Joa je poinuo sa svojim ocima i pokopan je u Samariji uz kraljeve izraelske. Sin njegov Jeroboam zakralji se mjesto njega.

  14:17 Amasja, sin Joaev, judejski kralj, ivio je jo petnaest godina poslije smrti izraelskog kralja Joaa, sina Joahazova.

  14:18 A ostala povijest Amasjina zar nije zapisana u knjizi Ljetopisa kraljeva judejskih?

  14:19 Protiv njega je skovana urota u Jeruzalemu. Iako je on pobjegao u Laki, poslae za njim u Laki ljude koji ga ondje ubie.

  14:20 Odande su ga prenijeli na konjima i sahranili u Jeruzalemu kraj njegovih otaca, u Davidovu gradu.

  14:21 Tada sav judejski narod uze Azahju, komu bijae esnaest godina, i zakralji ga namjesto njegova oca Amasje.

  14:22 On opet sagradi Elat povrativi ga Judeji, poto je kralj poinuo kod svojih otaca.

  14:23 Petnaeste godine kraljevanja judejskog kralja Amasje, sina Joaeva, postade izraelskim kraljem u Samariji Jeroboam, sin Joaev. On je kraljevao etrdeset i jednu godinu.

  14:24 inio je to je zlo u oima Jahvinim, nije se ostavio nijednoga grijeha Jeroboama, sina Nebatova, koji je zaveo Izraela.

  14:25 On je dobio natrag izraelsko podruje od Ulaza u Hamat do Mrtvoga mora, prema rijei koju je Jahve, Bog Izraelov, rekao preko sluge svoga Jone, sina Amitajeva, proroka iz Gat Hahefera.

  14:26 Jer je Jahve vidio ljutu nevolju Izraelovu da vie nema ni slobodnih ni robova i nikoga da pomogne Izraelu.

  14:27 Ali Jahve nije odluio izbrisati ispod neba ime Izraelovo: spasio ga je rukom Jeroboama, sina Joaeva.

  14:28 Ostala povijest Jeroboama, sve to je uinio i sve to je poduzimao, kako je ratovao i kako je vratio Damask Judi i Izraelu, zar sve to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?

  14:29 Jeroboam je poinuo sa svojim ocima. Pokopali su ga u Samariji uz kraljeve izraelske, a njegov sin Zaharija zakralji se mjesto njega.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .