Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 21

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  21:1 I doe mi rije Jahvina:

  21:2 "Sine ovjeji, okreni lice k jugu i prospi besjedu prema jugu te prorokuj protiv ume u kraju negepskom.

  21:3 Reci umi negepskoj: 'Posluaj rije Jahvinu! Ovako govori Jahve Gospod: Evo, zapalit u usred tebe oganj i on e prodrijeti u tebi svako drvo, zeleno i suho! Razgorjeli se oganj nee utrnuti dok sve ne izgori od sjevera do juga.

  21:4 I svi e vidjeti da sam ja, Jahve, zapalio taj oganj i nee se ugasiti.'"

  21:5 Rekoh na to: "Jao, Jahve Gospode, ta oni e za mene rei: 'Evo opet prialice s priama!'"

  21:6 I doe mi rije Jahvina:

  21:7 "Sine ovjeji, okreni lice prema Jeruzalemu i prospi besjedu protiv njegova Svetita i prorokuj protiv zemlje Izraelove.

  21:8 Reci zemlji Izraelovoj: 'Ovako govori Jahve Gospod: Evo me na te! Trgnut u ma iz korica, istrijebit u iz tebe sve - i pravedna i bezbona!

  21:9 Da iz tebe istrijebim pravedna i bezbona, trgnut u evo ma iz korica na svako tijelo, od sjevera do juga.

  21:10 I svako e tijelo spoznati da sam ja, Jahve, isukao ma svoj iz korica i da ga vie neu u njih vratiti!

  21:11 A ti, sine ovjeji, kukaj kao da su ti sva rebra polomljena, kukaj gorko, njima na oi!

  21:12 Ako li te zapitaju: 'to toliko kuka?' reci im: 'Zbog vijesti koja stie, od koje e sva srca zamrijeti i sve ruke klonuti, svaki duh biti utuen i svako koljeno klecati. Evo, dolazi, ve je tu!' Tako govori Jahve Gospod."

  21:13 I doe mi rije Jahvina:

  21:14 "Sine ovjeji, prorokuj! Ovako govori Jahve Gospod. Reci: 'Ma! Ma! Naotren i osvjetlan!

  21:15 Za klanje naotren, osvjetlan da sijeva.

  21:16 Osvjetlan da ga ruka prihvati, ma naotren, osvjetlan da se stavi u ruke ubojici.

  21:17 A ti, sine ovjeji, plai, narii! Jer, evo, ma je ve na narod moj isukan, ma na izraelske knezove: svi su oni s mojim narodom mau izrueni! Udri se stoga u slabine!'

  21:18 Doe kunja, i odbaenoga ezla vie biti nee - rije je Jahve Gospoda.

  21:19 A ti, sine ovjeji, prorokuj i rukama pljei. Neka se udvostrui, neka se utrostrui taj ma pokolja, ma pokolja golema to ih odasvud okruuje.

  21:20 Da zadru srca, da bude rtava nebrojenih, na svaka sam vrata postavio ma, pripravljen da k'o munja sijeva, za pokolje naotren.

  21:21 Natrag! Desno! Naprijed! Lijevo!

  21:22 I ja u pljeskati rukama, iskaliti gnjev svoj na njima! Ja, Jahve, rekoh!"

  21:23 I doe mi rije Jahvina:

  21:24 "Sine ovjeji, zacrtaj dva puta kuda da poe ma kralja babilonskoga. Neka oba puta izlaze iz iste zemlje! Na raskru puta ka gradu stavi putokaz.

  21:25 Zacrtaj mau put da doe u Rabat Bene Amon i u Judeju, u utvreni Jeruzalem.

  21:26 Jer kralj babilonski stoji na poetku puta, na raspuu dvaju putova, i pita znamenja - mijea strijele, ispituje terafime i motri jetru.

  21:27 Znamenja mu u desnici kau: na Jeruzalem; da ondje namjesti zidodere, da naredi pokolj, da podigne zidodere protiv vrata, da naspe nasip i sagradi opsadne kule.

  21:28 Ali e se njima uiniti da je znamenje lano, jer mu se zaklee na vjernost. Ali e ih on tada podsjetiti na njihovo vjerolomstvo u koje se ulovie.

  21:29 Zato, ovako govori Jahve Gospod: 'Jer bez prestanka podsjeate na svoja bezakonja otkrivajui opaine i pokazujui grijehe u svim svojim djelima - da, jer bez prestanka na njih podsjeate, u njih ete se uloviti.

  21:30 A tebi, neasni i bezboniki knee izraelski, tebi doe dan i as posljednjega zloina.'

  21:31 Ovako govori Jahve Gospod: 'Skini mitru s glave i odloi kraljevski vijenac! Jer sve se mijenja: tko bi dolje, bit e uzvien, a tko bi gore, bit e ponien.

  21:32 Ruevine, ruevine, ruevine u postaviti kakvih nije bilo, dok ne doe onaj koji ima suditi, jer ja u mu predati sud.'

  21:33 Sine ovjeji, prorokuj: Ovako govori Jahve Gospod sinovima Amonovim o njihovoj sramoti. Reci: 'Ma! Ma za pokolj isukan i naotren da sijee, da kao munja sijeva,

  21:34 a tebi dotle isprazno viaju, la proriu - da se stavi pod vrat zlikovcima zloglasnim, kojima, eto, doe dan i as posljednjega zloina!

  21:35 Ali vrati ma u korice! U mjestu gdje si nastao i u zemlji gdje si se rodio ja u ti suditi.

  21:36 Ondje u na te gnjev svoj izliti i raspiriti protiv tebe plamen srdbe svoje i predati te u ruke okrutnim ljudima, vjetim zatornicima.

  21:37 I bit e hrana ognju, a krv e tvoja zemljom protjecati. I nitko te iv vie nee spominjati! Jer ja, Jahve, tako rekoh.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .