Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 5

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  5:1 A ti, sine ovjeji, uzmi ma naotren, uzmi ga kao britvu brijaku i obrij glavu i bradu. Zatim uzmi mjerice i porazdijeli.

  5:2 Treinu spali posred grada ognjem kad se navre dani tvoje opsade; treinu uzmi i sasijeci maem oko grada; treinu baci u vjetar - i svoj u ma trgnuti na njih.

  5:3 Uzmi malo i zavei u skute haljine.

  5:4 Od toga opet neto uzmi, baci u vatru i spali: odatle e se razgorjeti vatra svemu domu Izraelovu!"

  5:5 Ovako govori Jahve Gospod: "Ovo je Jeruzalem! Postavih ga u sredite naroda, okruih ga zemljama!

  5:6 Ali se on odupro mojim naredbama vema nego pogani, zakonima mojim vema nego zemlje koje ga okruuju."

  5:7 Stoga ovako govori Jahve Gospod: "Buntovniji ste od naroda koji vas okruuju, ne hodite po mojim zakonima i ne vrite ni mojih naredaba ni naredaba okolnih naroda."

  5:8 Zato ovako govori Jahve Gospod: "Evo i mene protiv tebe! Izvrit u sud svoj nad tobom na oi svih naroda.

  5:9 Zbog tvojih gadosti uinit u s tobom to jo ne uinih nikada nit u ikad uiniti:

  5:10 posred tebe oevi e jesti sinove, a sinovi oeve; izvrit u sud svoj nad tobom i sav ostatak tvoj predati svim vjetrovima!

  5:11 ivota mi moga! - rije je Jahve Gospoda - svakojakim grozotama i gadostima ti uistinu oskvrnu moje Svetite. I ja u sada brijati i oko se moje nee saaliti i neu se smilovati:

  5:12 treina e tvojih itelja posred tebe od kuge skonati i od gladi umrijeti; treina e oko tebe od maa pasti; treinu u predati vjetrovima - i ma u svoj trgnuti na njih!

  5:13 Tako u iskaliti gnjev svoj i smirit e se jarost moja kad im se osvetim. I kad iskalim jarost svoju nad njima, spoznat e da sam to ja, Jahve, u ljubomori svojoj bio rekao.

  5:14 Opustoit u te, izvrgnut u te ruglu naroda koji te okruuju, na oi svim prolaznicima.

  5:15 Da, bit e na ruglo i sramotu, opomena i uas okolnim narodima kad izvrim protiv tebe sve svoje sudove kanjavajui gnjevno, jarosno. Ja, Jahve, rekoh!

  5:16 I kad na vas pustim ljute strijele gladi to zatiru, koje u pustiti na vas da vas unitim i glau zatrem - unitit u vam i posljednju priuvu kruha.

  5:17 A povrh gladi pustit u na vas i divlje zvijeri koje e ti djecu rastrgati; kuga e te i krv preplaviti: pod ma u te svoj okrenuti. Ja, Jahve, rekoh!"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .