Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 8

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  8:1 Godine este, estoga mjeseca, petoga dana, dok sjeah u svojoj kui, a preda mnom starjeine judejske, spusti se na me ruka Jahvina.

  8:2 Pogledah, i gle: tu kao neki ovjek; od njegovih kao bokova nanie oganj, a od njegovih kao bokova navie bljeskanje, neto poput usijane kovine.

  8:3 Isprui neto nalik na ruku i uhvati me za kosu na glavi. Uto me duh podie izmeu zemlje i neba i ponese me u boanskome vienju u Jeruzalem, na ulaz unutranjih vrata, to su okrenuta prema sjeveru gdje stoji kumir, ljubomora koja izaziva ljubomoru.

  8:4 I gle, ondje bijae Slava Boga Izraelova, kao to je vidjeh u dolini.

  8:5 I ree mi: "Sine ovjeji, podigni oi prema sjeveru!" I podigoh oi prema sjeveru. I gle, kumir, ljubomora, bijae i na sjeveru, kraj vrata rtvenika, na strani prema ulazu.

  8:6 I ree mi: "Sine ovjeji, vidi li to oni ovdje ine? Velike su to gnusobe to ih dom Izraelov ovdje ini, samo da me udalji iz mojega Svetita. A vidjet e i gorih gnusoba!"

  8:7 I povede me do vrata predvorja. Pogledah, i gle: u zidu pukotina.

  8:8 I ree mi: "Sine ovjeji, probij taj zid!" Probih zid, a ono - ulaz!

  8:9 I ree mi: "Ui i pogledaj strahovite gadosti to se ovdje ine!"

  8:10 Uoh i pogledah. I gle, svakojake slike gmazova i gnusnih ivotinja - sve kumiri doma Izraelova, naarani na zidu, svuda uokolo.

  8:11 A pred tim kumirima sedamdesetorica ljudi od starjeina doma Izraelova, i meu njima i afanov sin Jaazanija. I svakome od njih u ruci kadionica iz koje se podie oblak kada miomirisnoga.

  8:12 I ree mi: "Sine ovjeji, vidi li to u toj tami rade starjeine doma Izraelova, svatko u svojoj oslikanoj komori? I jo govore: Jahve nas ne vidi jer je Jahve napustio zemlju!"

  8:13 I ree mi jo: "A vidjet e i gorih gnusoba to se ovdje ine!"

  8:14 I povede me do vrata Doma Jahvina to su okrenuta prema sjeveru. I gle, ondje sjeahu ene i oplakivahu Tamuza.

  8:15 I ree mi: "Vidi li, sine ovjeji? A vidjet e i gorih gnusoba od ovih!"

  8:16 I povede me u unutranje predvorje Doma Jahvina. Ondje, na ulazu u Hekal Jahvin, izmeu trijema i rtvenika, bijae oko dvadeset i pet ljudi, okrenutih leima Hekalu Jahvinu, a licem prema istoku, i ondje se prema istoku klanjahu suncu.

  8:17 I ree mi: "Vidi li to, sine ovjeji? Malo li je domu Judinu svih ovih gnusoba to ih ovdje ine, nego mi jo zemlju pune i nasiljem, i ponovo me izazivaju i granama pred nosom mau?

  8:18 Zato u i ja sada postupiti s njima jarosno i oi se moje vie nee saaliti i neu im se smilovati. I kad stanu iza glasa vikati na moje ui, neu ih usliiti."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .