Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 9

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  9:1 Tada zagrmje na moje ui i ree: "Kazne grada! Priite svaka sa svojim zatornim orujem u ruci!"

  9:2 I gle, dooe estorica ljudi s gornjih vrata, to su okrenuta k sjeveru, svaki sa svojim zatornim orujem u ruci. Meu njima bijae i jedan odjeven u lan, s pisarskim priborom za pojasom. Uoe oni i stadoe uz tuani rtvenik.

  9:3 A Slava Boga Izraelova vinu se s kerubina, nad kojima lebdijae, prema pragu Doma. I pozva ovjeka odjevena u lan, koji imae za pojasom pisarski pribor,

  9:4 te mu ree: "Proi gradom Jeruzalemom i znakom 'tau' obiljei ela sviju koji tuguju i plau zbog gnusoba to se u njemu ine!"

  9:5 A drugima ree na moje ui: "Poite za njim gradom i ubijajte bez milosra. Oi vae neka se ne saale i nemajte smilovanja.

  9:6 Pobijte starce, mladie, djevojke, djecu i ene; istrijebite ih sve do posljednjega. Ali na kome bude znak 'tau', njega ne dirajte. Ponite od mojega Svetita!" I oni poee od starjeina koji stajahu pred Domom.

  9:7 I ree im: "Oskvrnite Dom moj i napunite mu predvorje truplima! Krenite!" I oni izioe te zaredae ubijati gradom.

  9:8 Dok su oni klali, ja ostadoh, bacih se niice i zavapih: "Jao, Jahve Gospode! Zar e zaista unititi sve to preostade od Izraela da iskali svoj gnjev nad Jeruzalemom?"

  9:9 Ree mi: "Veoma je veliko bezakonje doma Izraelova i doma Judina; zemlja je puna krvi, a grad krcat zloina. Govore: 'Jahve je ostavio zemlju! Ne vidi Jahve!'

  9:10 I zato se moje oi nee saaliti i neu im se smilovati: djela u im njihova oboriti na glavu!"

  9:11 I gle, ovjek odjeven u lan, koji imae za pojasom pisarski pribor, javi vijesti: "Uinih kako si mi zapovjedio!"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .