Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZRA 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Prve godine perzijskoga kralja Kira, da bi se ispunila rije Jahvina objavljena na Jeremijina usta, nadahnu Jahve perzijskoga kralja Kira te on objavi po svemu svojem kraljevstvu, usmeno i pismeno:

  1:2 "Ovako veli perzijski kralj Kir: 'Sva zemaljska kraljevstva dade mi Jahve, Bog nebeski. On mi naloi da mu sagradim Dom u Jeruzalemu, u Judeji.

  1:3 Tko je god meu vama od svega njegova naroda, Bog njegov bio s njim! Neka ide u Jeruzalem u Judeji i neka gradi Dom Jahvi, Bogu Izraelovu, Bogu koji stoluje u Jeruzalemu.

  1:4 I gdje god se jo zadrao ostatak toga naroda, neka ga stanovnitvo mjesta u kojima boravi podupre srebrom i zlatom, imanjem i stokom i dragovoljnim prinosima za Dom Boji u Jeruzalemu.'"

  1:5 Tada ustadoe glavari obitelji Jude i Benjamina, sveenici i leviti, i svi kojima je Bog potaknuo duh i krenue graditi Dom Jahvin u Jeruzalemu.

  1:6 I svi su im susjedi pomagali: srebrom, zlatom, darovima u naravi, stokom, dragocjenostima mnogim, osim svega to su dragovoljno prilagali.

  1:7 Kralj Kir iznese posue Jahvina Doma koje Nabukodonozor bijae odnio iz Jeruzalema i stavio u hram svoga boga.

  1:8 Kir, kralj perzijski, urui ga Mitredatu, rizniaru, koji ga izbroji judejskom knezu ebasaru.

  1:9 Evo njegova popisa. Zlatnih zdjela: trideset; srebrnih zdjela: tisuu i dvadeset devet;

  1:10 zlatnih aa: trideset; srebrnih aa: etiri stotine i deset; ostalog posua: tisuu.

  1:11 Svega zlatnog i srebrnog posua: pet tisua i etiri stotine. Sve je to odnio ebasar kada se sunji vraahu iz Babilona u Jeruzalem.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .