Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 36

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  36:1 Tada priprosti puk uze Joijina sina Joahaza i zakralji ga u Jeruzalemu namjesto njegova oca.

  36:2 Dvadeset i tri godine bile su Joahazu kad se zakraljio. Kraljevao je tri mjeseca u Jeruzalemu.

  36:3 Svrgao ga je egipatski kralj u Jeruzalemu i udario na zemlju danak od sto srebrnih talenata i jedan zlatni talenat.

  36:4 Egipatski kralj postavi za kralja nad Judejom i nad Jeruzalemom njegova brata Elijakima, promijenivi mu ime na Jojakim; njegova je brata Joahaza uzeo Neko i odveo u Egipat.

  36:5 Dvadeset je i pet godina bilo Jojakimu kad se zakraljio. Kraljevao je jedanaest godina u Jeruzalemu; inio je to je zlo u oima Jahve, njegova Boga.

  36:6 Na nj je zaratio babilonski kralj Nabukodonozor i, svezavi ga u dvoje mjedene verige, odveo ga u Babilon.

  36:7 Dio posua iz Jahvina Doma odnio je Nabukodonozor u Babilon i metnuo ga u svoj dvorac u Babilonu.

  36:8 Ostala Jojakimova djela i gnusobe koje je inio i to se na njemu nalo, sve je zapisano u Knjizi o izraelskim i judejskim kraljevima. Na njegovo se mjesto zakraljio sin mu Jojakin.

  36:9 Osam je godina bilo Jojakinu kad se zakraljio, a kraljevao je tri mjeseca i deset dana u Jeruzalemu; inio je to je zlo u Jahvinim oima.

  36:10 O godinjoj je mijeni poslao kralj Nabukodonozor te su ga odveli u Babilon s dragocjenostima iz Jahvina Doma, a nad Judom i nad Jeruzalemom zakraljio je njegova roaka Sidkiju.

  36:11 Dvadeset je i jedna godina bila Sidkiji kad se zakraljio, a kraljevao je jedanaest godina u Jeruzalemu.

  36:12 inio je to je zlo u oima Jahve, njegova Boga; nije se ponizio pred prorokom Jeremijom, koji mu je govorio iz Jahvinih usta,

  36:13 nego se jo i pobunio protiv kralja Nabukodonozora, koji ga bijae zakleo Bogom; ostao je tvrdoglav i uporan u srcu da se ne obrati Jahvi, Bogu Izraelovu.

  36:14 Pa i svi su sveeniki poglavari i narod gomilali nevjeru na nevjeru slijedei gnusna djela krivoboakih naroda, oskvrnjujui Dom Jahvin, posveen u Jeruzalemu.

  36:15 Jahve, Bog njihovih otaca, slao je k njima zarana svoje glasnike, slao ih svejednako, jer mu bijae ao svojega naroda i svojega Prebivalita.

  36:16 Ali su se oni rugali Bojim glasnicima, prezirui njegove rijei i podsmjehujui se njegovim prorocima, dok se nije podigla Jahvina jarost na njegov narod te vie nije bilo lijeka.

  36:17 Doveo je na njih kaldejskoga kralja, koji okrenu pod ma njihove mladie u domu njihova Svetita, ne tedei ni mladia ni djevojke, ni starca ni nemona.Sve mu je predao u ruke.

  36:18 Sve posue Bojega Doma, veliko i malo, blago Jahvina Doma i kraljevo blago, blago njegovih knezova, sve je odnio u Babilon.

  36:19 Spalili su Boji Dom, oborili jeruzalemski zid i sve su njegove dragocjenosti unitili.

  36:20 One to izbjegoe mau odvede Nabukodonozor u Babilon u suanjstvo. Postali su robovi njemu i njegovim sinovima, dokle nije nastalo perzijsko kraljevstvo.

  36:21 Da bi se ispunila rije koju Jahve ree na Jeremijina usta: "Dokle se zemlja ne odui svojim subotama, poivat e za sve vrijeme u pustoi dok se ne ispuni sedamdeset godina."

  36:22 Ali prve godine perzijskoga kralja Kira, da bi se ispunila rije Jahvina objavljena na Jeremijina usta, podie Jahve duh perzijskoga kralja Kira te on oglasi po svemu svojem kraljevstvu usmeno i pismeno:

  36:23 "Ovako veli perzijski kralj Kir: 'Sva zemaljska kraljevstva dade mi Jahve, Bog nebeski. On mi naloi da mu sagradim Dom u Jeruzalemu, u Judeji. Tko je god meu vama od svega njegova naroda, Bog njegov bio s njim, pa neka ide onamo!'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .