Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - LEVITICUS 17

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  17:1 Jahve ree Mojsiju:

  17:2 "Govori Aronu, njegovim sinovima i svima Izraelcima te im reci: 'Evo to je zapovjedio Jahve:

  17:3 svaki onaj od Izraelova doma koji u taboru ili izvan tabora zakolje vola, ili ovcu, ili kozu,

  17:4 a ne donese ih na ulaz u ator sastanka da se prinesu na dar Jahvi pred njegovim Prebivalitem, svaki takav neka je odgovoran: prolio je krv i neka se odstrani iz svoga naroda.'

  17:5 Zato neka Izraelci svoje rtve koje bi htjeli klati vani u polju dovedu na ulaz u ator sastanka, k sveeniku, i neka ih prinose kao rtve priesnice.

  17:6 Neka sveenik izlije krv po Jahvinu rtveniku koji se nalazi na ulazu u ator sastanka, a loj spali na ugodan miris Jahvi,

  17:7 tako da ubudue ne prinose svojih rtava klanica jarcima s kojima se odaju bludu. Neka je ovo trajan zakon za njih i njihove narataje.

  17:8 I kai im: 'Svaki pojedinac od Izraelova doma, ili stranac koji meu vama boravi, koji prinese paljenicu ili klanicu

  17:9 a ne donese je na ulaz u ator sastanka da se prinese Jahvi, taj neka se odstrani iz svoga naroda.'"

  17:10 "Nadalje, protiv svakoga pojedinca od Izraelova doma, a tako i protiv svakoga pridolice meu vama koji bi blagovao bilo kakvu krv, ja u se okrenuti, svakoga tko blaguje krv odstranit u iz njegova naroda.

  17:11 Jer je ivot ivoga bia u krvi. Tu krv ja sam vama dao da na rtveniku njome obavljate obred pomirenja za svoje ivote. Jer krv je ono to ispata za ivot.

  17:12 Zato sam kazao Izraelcima: neka nitko od vas ne jede krvi; neka ni stranac koji meu vama bude ne jede krvi.

  17:13 Tko god, Izraelac ili stranac koji meu vama boravi, uhvati u lovu kakvu zvijer ili pticu to se moe jesti neka joj prolije krv i zatrpa zemljom.

  17:14 Jer ivot svakoga ivog bia jest njegova krv. Zato sam i rekao Izraelcima: ne smijete jesti krvi ni od kakva ivog bia, jer ivot svakoga ivog bia jest njegova krv. Tko god je bude jeo, neka se odstrani.

  17:15 Tko bi god, Izraelac ili stranac, jeo to je uginulo ili to su zvijeri rastrgale neka opere svoju odjeu, u vodi se okupa i ostane neistim do veeri. Tada e postati ist.

  17:16 Ali ako je ne opere i ne okupa svoga tijela, neka snosi posljedice svoje krivnje."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .