Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - REVELATION 14

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  14:1 I vidjeh: gle, Jaganjac stoji na gori Sionu, a s njime sto etrdeset i etiri tisue - na elima im napisano ime njegovo i ime Oca njegova!

  14:2 I zaujem s neba glas, kao um voda mnogih i tutnjavu silna groma; glas taj koji zauh bijae kao glas citraa to sviraju na citrama.

  14:3 Pjevali su pjesmu novu pred prijestoljem i pred etiri bia i pred starjeinama. Nitko ne mogae nauiti te pjesme doli one sto etrdeset i etiri tisue - otkupljeni sa zemlje.

  14:4 Ti se ne okaljae sa enama, djevci su! Oni prate Jaganjca kamo god poe. Otkupljeni su od ljudi kao prvine Bogu i Jaganjcu;

  14:5 na ustima se njihovim la ne nae, neporoni su.

  14:6 I vidjeh: drugi jedan aneo leti posred neba s evaneljem vjenim da ga proglasi svim pozemljarima, svakom narodu i plemenu i jeziku i puku.

  14:7 Vie iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer doe as suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda!"

  14:8 Za njim eto drugog anela koji govori: "Pade, pade Babilon, veliki koji vinom gnjeva i bluda svojega opi sve narode!"

  14:9 Za njima eto i treeg anela koji vikae iza glasa: "Tko god se klanja Zvijeri i kipu njezinu te primi ig na elo ili ruku,

  14:10 pit e vino gnjeva Bojega, nerazvodnjeno, natoeno ve u ai srdbe njegove! I bit e udaren na muke u ognju i sumporu svetim anelima naoigled i naoigled Jaganjcu.

  14:11 Dim muke njihove suklja u vijeke vjekova. Ni danju ni nou nemaju poinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi ig s imenom njezinim."

  14:12 U tom je postojanost svetih - onih to uvaju zapovijedi Boje i vjeru Isusovu.

  14:13 I zaujem glas s neba: "Pii! Od sada blaeni mrtvi koji umiru u Gospodinu! Da, govori Duh, neka otpoinu od svojih trudova! Jer prate ih djela njihova!"

  14:14 I vidjeh: gle, bijel oblak, a na oblak sjede Netko kao Sin ovjeji; na glavi mu zlatan vijenac, u ruci otar srp.

  14:15 I drugi jedan aneo izie iz hrama viui iza glasa onomu to sjedi na oblaku: "Mahni srpom i anji jer doe as etvi, zrela je etva zemaljska!"

  14:16 I onaj to sjedi na oblaku baci srp na zemlju i zemlja bi ponjevena.

  14:17 I drugi jedan aneo izie iz hrama nebeskoga. I on imae otar srp.

  14:18 I od rtvenika izie drugi aneo - onaj koji ima vlast nad ognjem - pa povika iza glasa onomu, s otrim srpom: "Mahni otrim srpom i poberi grozdove u vinogradu zemaljskom jer sazri groe!"

  14:19 I aneo baci srp na zemlju i obra vinograd zemaljski, a obrano baci u veliku kacu gnjeva Bojega.

  14:20 Gazila se kaca izvan grada te potee krv iz kace konjima do uzda, tisuu i est stotina stadija uokolo.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .