Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 1SAMUEL 4

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  4:1 U ono vrijeme skupie Filistejci vojsku protiv Izraela. Izraelci izioe pred njih da se pobiju i utaborie se kod Eben Haezera, dok su Filistejci udarili tabor kod Afeka.

  4:2 Filistejci se svrstae u bojni red protiv Izraela i nasta estoka bitka. Izrael podlee Filistejcima: oko etiri tisue ljudi pogibe na bojitu, na otvorenu polju.

  4:3 Kad se narod vratio u tabor, rekoe starjeine Izraelove: "Zato je Jahve dopustio da nas Filistejci danas pobijede? Poimo u ilo po Koveg saveza Jahvina neka doe u nau sredinu i spasi nas iz ruku naih neprijatelja."

  4:4 Narod posla ljude u ilo i donesoe odande Koveg saveza Jahve nad vojskama, koji stoluje nad kerubinima; oba sina Elijeva, Hofni i Pinhas, dooe kao pratioci Kovega.

  4:5 Kad je Koveg Jahvin stigao u tabor, sav Izrael podie gromki poklik, od kojega odjeknu zemlja.

  4:6 Filistejci ue taj gromki poklik i zapitae: "to znai taj gromki poklik u taboru Hebreja?" I shvatie da je Koveg Jahvin stigao u njihov tabor.

  4:7 Tada Filistejce obuze strah jer su govorili: "Bog je doao u tabor!" I povikae: "Jao nama! Tako nije bilo dosad.

  4:8 Jao nama! Tko e nas izbaviti iz ruke toga silnog Boga? To je onaj koji je udario Egipat svakojakim nevoljama.

  4:9 Ohrabrite se i budite junaci, Filistejci, da ne postanete robovi Hebrejima kao to su oni bili robovi vama; budite junaci i borite se!"

  4:10 Tada Filistejci zametnue bitku, Izraelci bie potueni i pobjegoe svaki u svoj ator. Poraz je bio silan, jer je trideset tisua pjeaka poginulo na izraelskoj strani.

  4:11 I Koveg Boji bi otet, i oba sina Elijeva poginue, Hofni i Pinhas.

  4:12 Jedan Benjaminovac otra iz bojnih redova i stie u ilo jo istoga dana, razderanih haljina i glave posute prainom.

  4:13 Kad je stigao, Eli je sjedio na svojoj stolici, pokraj vrata, pazei na cestu, jer mu je srce strepilo za Koveg Boji. Taj dakle ovjek doe da gradu donese glas, i nasta silna vika po svem gradu.

  4:14 Kad je Eli uo viku, upita: "Kakva je to velika vika?" ovjek se pouri i doe da obavijesti Elija. -

  4:15 A Eliju bijae devedeset i osam godina, oi mu bijahu ukoene te nita vie nije vidio. -

  4:16 ovjek ree Eliju: "Dolazim s bojita, danas sam utekao iz boja." Tada starac zapita: "to se dogodilo, sine?"

  4:17 Glasnik odgovori: "Izrael je pobjegao pred Filistejcima, bio je to teak poraz za narod i jo su oba tvoja sina poginula i Koveg je Boji otet!"

  4:18 Kad je spomenuo Koveg Boji, pade Eli sa stolice nauznak kraj vrata, slomi vrat i umrije, jer je bio star ovjek i teak. Bio je sudac u Izraelu etrdeset godina.

  4:19 Njegova snaha, ena Pinhasova, bijae trudna i pred porodom. Kad je ula vijest da je otet Koveg Boji i da je umro njezin svekar i poginuo njezin mu, savila se i rodila jer su je najednom uhvatili trudovi.

  4:20 Kako je bila na samrti, rekoe joj ene koje stajahu oko nje: "Budi bez brige jer si rodila sina!" Ali ona ne odgovori niti obrati misli na to.

  4:21 Djetetu nadjenu ime Ikabod govorei: "Otila je slava od Izraela." Time je mislila na oteti Koveg Boji i na svoga svekra i svoga mua.

  4:22 Zato ree: "Otila je slava od Izraela" jer je otet Koveg Boji.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .