Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2KINGS 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Poslije smrti Ahabove pobuni se Moab protiv Izraela.

  1:2 Kako Ahazja bijae pao preko prozorske reetke svoje gornje odaje u Samariji i ozlijedio se, posla glasnike kojima ree: "Idite, pitajte Baal Zebuba, boga ekronskog, hou li ozdraviti od ove bolesti."

  1:3 Ali je Aneo Jahvin rekao Iliji Tibijcu: "Ustani! Idi u susret glasnicima samarijanskoga kralja i reci im: 'Zar nema Boga u Izraelu te se idete savjetovati s Baal Zebubom, bogom ekronskim?'

  1:4 I zato veli Jahve ovako: 'Nee sii s postelje u koju si se popeo; sigurno e umrijeti.'" I ode Ilija.

  1:5 Glasnici se vratie k Ahazji, a on im ree: "Kako to da ste se ve vratili?"

  1:6 Oni mu odgovorie: "Sreo nas neki ovjek i rekao nam: 'Idite, vratite se pred kralja koji vas je poslao i recite mu: Ovako veli Jahve: Zar nema Boga u Izraelu te si poslao po savjet k Baal Zebubu, bogu ekronskom? Zato nee sii s postelje na koju si se popeo, nego e umrijeti.'"

  1:7 On ih upita: "Kakav bijae na oi taj ovjek koji vas je sreo i rekao vam te rijei?"

  1:8 A oni mu odgovorie: "Bio je to ovjek u kouhu i s konim pojasom oko bedara." On ree: "To je Ilija Tibijac!"

  1:9 Tada mu posla pedesetnika s njegovom pedesetoricom i ode taj k njemu i, naavi ga gdje sjedi na vrhu brijega, ree mu: "ovjee Boji! Kralj je naredio: Sii!"

  1:10 Ilija odgovori i ree pedesetniku: "Ako sam ovjek Boji, neka oganj sie s neba i neka te proguta, tebe i tvoju pedesetoricu." I oganj se spusti s neba i proguta ga, njega i njegovu pedesetoricu.

  1:11 Kralj mu posla drugoga pedesetnika i njegovu pedesetoricu; a taj, kad doe, ree mu: "ovjee Boji! Kralj je ovo zapovjedio: Bre sii!"

  1:12 Ilija odgovori i ree mu: "Ako sam ovjek Boji, neka sie oganj s neba i proguta tebe i tvoju pedesetoricu." I spusti se oganj s neba i proguta ga, njega i njegovu pedesetoricu.

  1:13 Kralj posla opet treega pedesetnika i njegovu pedesetoricu. Trei pedesetnik doe, prignu koljena pred Ilijom i zamoli ga ovako: "ovjee Boji! Neka bude dragocjen u tvojim oima moj ivot i ivot ovih pedeset tvojih slugu!

  1:14 Oganj se spustio s neba i progutao je oba pedesetnika s njihovom pedesetoricom; ali sada neka barem moj ivot bude dragocjen u tvojim oima!"

  1:15 Aneo Jahvin ree Iliji: "Sii s njim, ne boj se!" On ustade i sie s njim pred kralja

  1:16 i ree mu: "Ovako veli Jahve: zato to si slao glasnike Baal Zebubu, bogu ekronskom, po savjet, nee sii s postelje na koju si se popeo, nego e umrijeti."

  1:17 I umrije po rijei Jahvinoj koju je objavio Ilija. A Joram, njegov brat, zakralji se mjesto njega druge godine Jorama, sina Joafata, judejskoga kralja, jer ovaj nije imao sinova.

  1:18 Ostala povijest Ahazje, sve to je uinio, zar to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .