Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2KINGS 3

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  3:1 Joram, sin Ahabov, zakralji se nad Izraelom u Samariji osamnaeste godine Joafatova kraljevanja u Judeji. I vladao je dvanaest godina.

  3:2 inio je to je zlo u oima Jahvinim, ali ne kao njegov otac i mati, jer je uklonio Baalov stup to ga bijae podigao njegov otac.

  3:3 Ali je prianjao uz grijeh kojim je Jeroboam, sin Nebatov, zavodio Izraela; i nije odstupao od njega.

  3:4 Mea, kralj moapski, bio je stoar i slao je izraelskom kralju u danak stotinu tisua janjaca i vunu od stotine tisua ovnova.

  3:5 Ali kad je umro Ahab, pobuni se kralj moapski protiv izraelskog kralja.

  3:6 U to je ba vrijeme kralj Joram iziao iz Samarije i izvrio smotru svih Izraelaca.

  3:7 Zatim je poruio judejskom kralju Joafatu: "Moapski se kralj pobunio protiv mene. Hoe li sa mnom u rat protiv Moabaca?" Judejski kralj odgovori: "Hou! Ja kao ti, moj narod kao tvoj narod, moji konji kao i tvoji konji."

  3:8 I doda: "Kojim emo putem?" A drugi mu odgovori: "Kroz Edomsku pustinju."

  3:9 I tako krenu izraelski kralj s judejskim kraljem i s kraljem edomskim. Sedam su dana lutali, a nije bilo vode etama ni stoci koja je ila za njima.

  3:10 Tada povika kralj izraelski: "Jao, Jahve je pozvao ova tri kralja da ih preda u ruke Moapcima!"

  3:11 Ali Joafat ree: "Nema li tu proroka Jahvina da se preko njega posavjetujemo s Jahvom?" Tada odgovori jedan izmeu slugu izraelskoga kralja: "Ovdje je Elizej, sin afatov, koji je lijevao vodu na Ilijine ruke."

  3:12 Joafat ree: "U njega je rije Boja." I kralj izraelski, kralj judejski i kralj edomski odoe Elizeju.

  3:13 A Elizej ree kralju izraelskom: "to ja imam s tobom? Potrai proroke svoga oca i proroke svoje majke!" Izraelski kralj odgovori mu: "Ne! Jer Jahve je pozvao ova tri kralja da ih preda u ruke Moapcima."

  3:14 Elizej uzvrati: "Tako mi ivoga Jahve Sebaota, komu sluim, kad ne bih gledao na judejskog kralja Joafata, ne bih ti obraao panje niti bih te pogledao.

  3:15 Sada mi dovedite sviraa." I dok je glazbenik svirao, sie ruka Jahvina nada nj.

  3:16 I on ree: "Ovako veli Jahve: 'Iskopajte u ovoj dolini mnogo jama.

  3:17 Jer ovako veli Jahve: neete osjetiti vjetra niti ete vidjeti dada, a ova e se dolina napuniti vodom. I pit ete vi, va marva i vaa stoka.'

  3:18 Ali to jo nije nita u oima Jahve: on e predati Moab u vae ruke.

  3:19 Vi ete zauzeti sve utvrene gradove, posjei sve plodno drvee, zatrpati sve izvore i opustoiti najbolja polja: kamenjem ete ih zasijati."

  3:20 I doista, ujutro, u vrijeme kad se prinosi rtva, doe voda od Edoma i preplavi svu okolinu.

  3:21 Kad su Moapci uli da su kraljevi doli s njima ratovati, pozvae sve koji bijahu sposobni za oruje i postavie ih na granicu.

  3:22 Kad su ujutro ustali i kad je sunce granulo nad onom vodom, Moapcima se sa strane voda uini crvenom kao krv.

  3:23 I rekoe: "To je krv! Zacijelo su se kraljevi meusobno pobili i jedan drugoga pogubili. A sada: na plijen, Moapci!"

  3:24 Ali kad su stigli do izraelskog tabora, digoe se Izraelci i potukoe Moapce, tako te ovi pobjegoe pred njima. A Izraelci pojurie da dotuku Moapce.

  3:25 Razorili su im gradove, bacali svaki po kamen na najbolje njive da ih zaspu, zatrpali izvore i posjekli sve plodno drvee. Konano, ostao je samo grad Kir Hareet; praari su ga opkolili i tukli ga.

  3:26 Kada je moapski kralj vidio da nee izdrati bitku, uze sa sobom sedam stotina ljudi naoruanih maevima, pokua se probiti i doi do kralja edomskog, ali ne uspje.

  3:27 Tada uze svoga sina prvenca, koji ga imae naslijediti, i prinese ga kao paljenicu na zidu. To se tako silno zgadilo Izraelcima te odoe od njih i vratie se u svoju zemlju.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .