Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JOSHUA 20

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  20:1 Jahve ree Joui:

  20:2 "Kai sinovima Izraelovim i reci im: 'Odredite sebi gradove-utoita za koje sam vam govorio preko Mojsija,

  20:3 da bi onamo mogao pobjei ubojica koji nehotice ubije koga i da vam budu utoita od krvnoga osvetnika.

  20:4 Ako ubojica utekne u koji od tih gradova, neka stane pred gradska vrata i neka starjeinama toga grada iznese svoju stvar. Oni neka ga prime u svoj grad i odrede mu mjesto gdje e prebivati meu njima.

  20:5 Ako ga krvni osvetnik progoni, ne smiju izruiti ubojicu u njegove ruke: ta nehotice je ubio svoga blinjega, a ne iz mrnje.

  20:6 Ubojica neka ostane u tom gradu sve dok ne stupi pred sud zajednice ili do smrti velikoga sveenika koji bude u ono vrijeme. Tada neka se ubojica vrati i neka ode u svoj grad i svome domu - u grad iz kojega je utekao.'"

  20:7 I posvete Kede u Galileji, u Naftalijevoj gori; ekem u Efrajimovoj gori; Kirjat-Arbu, to jest Hebron, u Judinoj gori.

  20:8 S druge strane Jordana, istono od Jerihona, odrede Beser u pustinji, u ravnici plemena Rubenova, i Ramot u Gileadu od plemena Gadova, i Golan u Baanu od plemena Manaeova.

  20:9 To su bili gradovi odreeni svim Izraelcima i doljacima koji borave meu njima: ovamo je mogao utei svaki koji nehotice drugoga ubije, a da sam ne pogine od osvetnike ruke dok ne izae na sud, pred zajednicu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .