Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NEHEMIAH 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Povijest Nehemije, sina Hakalijina. Mjeseca Kisleva, dvadesete godine, kad sam bio u Susi,

  1:2 doe Hanani, jedan od moje brae, s nekim ljudima iz Judeje. Ja ih zapitah o idovima - o Ostatku to se spasio od suanjstva i o Jeruzalemu.

  1:3 Oni mi odgovorie: "Ostatak, oni koji su nakon suanjstva ostali u zemlji, u velikoj su nevolji i sramoti. Jeruzalemski je zid sav razoren, a vrata mu ognjem spaljena."

  1:4 Kad sam uo te vijesti, sjedoh i zaplakah. Tugovao sam vie dana, postio i molio se pred Bogom nebeskim.

  1:5 I rekoh: "O, Jahve, Boe nebeski, veliki i strani Boe koji uva Savez i naklonost onima koji te ljube i dre zapovijedi tvoje!

  1:6 Neka uho tvoje bude paljivo i oi tvoje otvorene da uje molitvu sluge svoga. Molim ti se sada, danju i nou, za sinove Izraelove, sluge tvoje, i ispovijedam grijehe sinova Izraelovih koje smo uinili protiv tebe; sagrijeili smo i ja i kua oca mojega!

  1:7 Veoma smo zlo inili prema tebi, ne drei naredaba tvojih, zakona i obiaja koje si ti naredio po Mojsiju, sluzi svome.

  1:8 Ali se opomeni rijei koje si povjerio Mojsiju, sluzi svome: 'Ako budete nevjerni, ja u vas rasuti meu narode;

  1:9 ali ako se obratite meni i budete potovali moje naredbe i drali ih, budu li neki od vas prognani i nakraj neba, ja u vas sakupiti i odvesti na mjesto koje sam izabrao da ondje prebiva moje Ime.'

  1:10 A, eto, oni su tvoje sluge i tvoj narod, koji si izbavio svojom velikom moi i snanom rukom svojom.

  1:11 Ah, Gospode, neka uho tvoje bude paljivo na molitvu sluge tvoga, na molitvu slugu tvojih, koji su spremni bojati se tvoga Imena. Smjerno te molim, udijeli danas sreu sluzi svome i uini da nae milost pred ovim ovjekom." A ja bijah tada peharnik kraljev.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .