Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NEHEMIAH 2

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  2:1 Mjeseca Nisana, dvadesete godine kraljevanja Artakserksova, stajalo je vino pred kraljem. Uzeh ga i ponudih kralju. Nikada pred njim nisam bio tuan.

  2:2 Tada mi kralj ree: "to ti je tuno lice? Nisi li moda bolestan? Nije drugo nego je tuga u tvome srcu!" Ja se veoma uplaih

  2:3 i rekoh kralju: "Neka uvijek ivi kralj! Kako mi lice ne bi bilo tuno kad je grad gdje su grobovi mojih otaca razoren, a vrata mu ognjem spaljena?"

  2:4 Kralj me upita: "to, dakle, eli?" Zazvah Boga nebeskoga

  2:5 i odgovorih kralju: "Ako je kralju po volji i ako ti je mio sluga tvoj, pusti me da odem u Judeju, u grad grobova mojih otaca, da ga obnovim."

  2:6 Kralj me upita pred kraljicom, koja je sjedila kraj njega: "Koliko bi trajao tvoj put? Kada e se vratiti?" Poto sam utvrdio vrijeme koje je odgovaralo kralju, pusti me da odem.

  2:7 Jo rekoh kralju: "Ako je kralju po volji, mogao bih ponijeti pisma upraviteljima s onu stranu Rijeke da me propuste do Judeje;

  2:8 i pismo Asafu, nadgledniku kraljeve ume, da mi dadne drva za gradnju vrata na tvri Hrama, za gradski bedem i za kuu u kojoj u se nastaniti." I dade mi kralj, jer dobrostiva ruka Boga moga bijae nada mnom.

  2:9 I dooh tako k upraviteljima s onu stranu Rijeke i dadoh im kraljeva pisma. A kralj posla sa mnom asnike i konjanike.

  2:10 Kad to u Sanbalat, Horonac, i sluga Tobija, Amonac, bi im vrlo mrsko to je doao ovjek da se zauzme za dobro Izraelaca.

  2:11 Stigavi u Jeruzalem, ostadoh ondje tri dana.

  2:12 Zatim ustah nou, u pratnji nekoliko ljudi, nikomu ne povjerivi to mi je Bog moj nadahnuo da uinim za Jeruzalem; a nisam imao druge ivotinje osim kljuseta na kojem sam jahao.

  2:13 Izioh, dakle, nou na Dolinska vrata i uputih se Zmajevskom izvoru, a zatim prema Smetlinim vratima: razgledao sam jeruzalemski zid gdje je bio razoren i vrata koja su bila spaljena.

  2:14 Nastavio sam put prema Izvorskim vratima i Kraljevskom ribnjaku, ali nisam naao prolaza za ivotinju na kojoj sam jahao.

  2:15 Uspeo sam se zato nou uz Potok, i dalje razgledajui zid, i ponovo sam uao na Dolinska vrata. Tako sam se vratio,

  2:16 a da savjetnici nisu primijetili kamo sam otiao i to sam uinio. Sve do sada nisam nita rekao idovima: ni sveenicima, ni velikaima, ni savjetnicima, ni drugima nadstojnicima.

  2:17 Tada im rekoh: "Vidite u kakvoj smo nevolji: Jeruzalem je u ruevinama, a vrata mu spaljena. Hajte, sagradimo jeruzalemski zid da vie ne budemo izloeni ruglu."

  2:18 I objasnih im kako je dobrostiva ruka Boga moga bila nada mnom, a saopih im i rijei koje mi kralj bijae rekao. "Ustanimo", povikae oni, "i gradimo!" I ukrijepie im se ruke na dobro djelo.

  2:19 Na te vijesti poee nam se rugati Sanbalat, Horonac, i sluga Tobija, Amonac, i Geem, Arapin. Prezirno su nam govorili: "to radite ovdje? Hoete li se pobuniti protiv kralja?"

  2:20 Ali im ja odgovorih ovim rijeima: "Nebeski e nam Bog dati da uspijemo. Mi, sluge njegove, ustasmo da gradimo. A vi nemate ni dijela, ni prava, ni spomena u Jeruzalemu."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .