Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - REVELATION 11

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  11:1 I dana mi je trska slina palici i reeno mi je: "Ustani i izmjeri hram Boji i rtvenik i poklonike u njemu!

  11:2 Vanjsko dvorite hrama mimoii, ne mjeri ga jer je dano poganima: gazit e svetim gradom etrdeset i dva mjeseca.

  11:3 I ja u poslati dva svoja svjedoka da, obueni u kostrijet, prorokuju tisuu dvjesta i ezdeset dana.

  11:4 Oni su dvije masline i dva svijenjaka to stoje pred Gospodarom zemlje.

  11:5 Ako im tko hoe nauditi, oganj sue iz usta njihovih i prodire njihove neprijatelje. Doista, htjedne li im tko nauditi, tako treba da pogine.

  11:6 Oni imaju vlast zakljuati nebo da ne pada kia dok prorokuju; imaju vlast pretvoriti vode u krv i udariti zemlju kojim god zlom kad god htjednu.

  11:7 A kada dovre svoje svjedoanstvo, Zvijer koja izlazi iz Bezdana zaratit e s njima, pobijediti ih i ubiti.

  11:8 I njihova e trupla leati na trgu grada velikoga koji se duhovno zove Sodoma i Egipat, gdje je i Gospodin njihov raspet.

  11:9 Ljudi iz svih puka i plemena i jezika i naroda gledat e njihova trupla tri i pol dana i nee dopustiti da im se trupla u grob poloe.

  11:10 Pozemljari e se radovati i veseliti zbog njihove nesree i darivati jedan drugoga jer su ta dva proroka zadavala muku pozemljarima.

  11:11 Ali nakon tri i pol dana duh ivotni od Boga ue u njih i stadoe na noge te strah velik obuze one koji ih promatrahu.

  11:12 I zaue glas s neba silan: "Uziite ovamo!" I uzioe na oblaku u nebo na oigled svojih neprijatelja.

  11:13 U taj as nasta velik potres: pade desetina grada, a u potresu poginu sedam tisua ljudi. Preivjele spopade strah te proslavie Boga nebeskoga.

  11:14 Drugi Jao proe. Evo, trei Jao dolazi ubrzo!

  11:15 I sedmi aneo zatrubi. I na nebu odjeknue silni glasovi: "Uspostavljeno je nad svijetom kraljevstvo Gospodara naega i Pomazanika njegova i kraljevat e u vijeke vjekova!"

  11:16 Tada dvadeset i etiri starjeine, to pred Bogom sjedoe na prijestolja,

  11:17 padoe niice i poklonie se Bogu govorei. "Zahvaljujemo ti, Gospodaru, Boe, Svevladaru, koji jesi i koji bijae, zato to uze u ruke mo svoju veliku i zakralji se!

  11:18 Gnjevili se narodi, ali doe srdba tvoja i as da se sudi mrtvima i naplata dade slugama tvojim prorocima i svetima i svima koji se boje imena tvojega, malima i velikima; i da se unite oni koji kvare zemlju."

  11:19 I otvori se hram Boji na nebu i pokaza se Koveg saveza njegova u hramu njegovu te udare munje i glasovi i gromovi i potres i tua velika.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .