Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 22

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  22:1 Jeruzalemci zakraljie na njegovo mjesto najmlaeg mu sina, Ahazju, jer sve starije bijae poubijala eta koja je s Arapima navalila na tabor; tako se zakraljio Ahazja, sin judejskoga kralja Jorama.

  22:2 Bile su mu etrdeset i dvije godine kad se zakraljio. Kraljevao je jednu godinu u Jeruzalemu. Materi mu je bilo ime Atalija, Omrijeva ki.

  22:3 I on je iao putovima doma Ahabova, jer ga mati zlo svjetovae.

  22:4 inio je to je zlo u Jahvinim oima, kao dom Ahabov, jer mu ba oni bijahu savjetnici poslije oeve smrti, na njegovu propast.

  22:5 Po njihovu je savjetu poao s Joramom, sinom izraelskoga kralja Ahaba, u boj na aramejskoga kralja Hazaela u Ramot Gilead. Ali su Aramejci porazili Jorama.

  22:6 On se vratio da se lijei u Jizreelu od rana to mu ih zadadoe u Rami kad se borio s aramejskim kraljem Hazaelom. Joramov sin Ahazja, judejski kralj, siao je u Jizreel da posjeti Ahabova sina Jorama jer se Joram razbolio.

  22:7 Ali Bog uini da taj posjet Joramu bude na propast Ahazji. Doavi, iziao je s Joramom na Nimijeva sina Jehua, koga je Jahve pomazao da iskorijeni Ahabovu kuu.

  22:8 Dok je izvravao osvetu nad Ahabovom kuom, Jehu zatee judejske knezove i sinove Ahazjine brae koji su posluivali Ahazju i pobi ih,

  22:9 a onda krenu u potragu za Ahazjom. Uhvatili su ga dok se krio u Samariji, doveli ga k Jehuu, koji ga smaknu. Ukopali su ga, jer su rekli: "Sin je onoga Joafata koji je traio Jahvu svim srcem." Tako ne ostade nitko od Ahazjine kue koji bi imao snage da bude kralj.

  22:10 Zato Ahazjina mati Atalija, vidjevi gdje joj sin poginu, ustade i posmica sav kraljevski rod Judina plemena.

  22:11 Ali kraljeva ki Joeba uze Ahazjina sina Joaa; ukravi ga izmeu kraljevih sinova koje su ubijali, metnu ga s dojiljom u lonicu. Tako ga je Joeba, ki kralja Jorama, ena sveenika Jojade, sakrila od Atalije, jer je bila Ahazjina sestra, te nije bio pogubljen.

  22:12 Bio je sakriven s njima u Domu Bojem est godina, sve dok je zemljom vladala Atalija.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .