Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 21

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  21:1 Joafat poinu kraj svojih otaca i bi sahranjen uz njih u Davidovu gradu. Na njegovo se mjesto zakraljio sin mu Joram.

  21:2 Joram je imao estoricu brae, Joafatovih sinova: Azarju, Jehiela, Zahariju, Azarju, Mihaela i efatju. Svi su oni bili sinovi izraelskog kralja Joafata.

  21:3 Otac im je dao mnoge darove u srebru, zlatu i dragocjenostima, s utvrenim gradovima u Judi; kraljevstvo je dao Joramu jer je bio prvenac.

  21:4 Stupivi na oevo prijestolje i utvrdiv se, Joram pobi svu brau maem, pa i neke izraelske knezove.

  21:5 Joramu su bile trideset i dvije godine kad se zakraljio, a kraljevao je osam godina u Jeruzalemu.

  21:6 ivio je poput izraelskih kraljeva, kao i dom Ahabov, jer mu je ki Ahabova bila ena; radio je to je zlo u Jahvinim oima.

  21:7 Ipak Jahve ne htjede razoriti kue Davidu zbog Saveza to ga sklopi s njim i zato to mu obea da e dati svjetiljku njemu i njegovim sinovima zauvijek.

  21:8 U njegovo se vrijeme Edomci odmetnue ispod judejske vlasti i postavie sebi kralja.

  21:9 Zato Joram poe sa svojim vojskovoama i sa svim bojnim kolima. Die se nou i pobi Edomce koji bijahu opkolili njega i zapovjednike bojnih kola.

  21:10 Ipak su se Edomci oslobodili ispod judejske vlasti sve do danas. U isto se doba odmetnu i Libna da ne bude pod njegovom vlau, jer je on ostavio Jahvu, Boga svojih otaca.

  21:11 Jo je i uzviice napravio po judejskim gorama, naveo na blud Jeruzalemce i zaveo Judejce.

  21:12 Tada mu od proroka Ilije stie pismo: "Ovako veli Jahve, Bog tvoga oca Davida: 'Kako nisi iao putovima oca Joafata, ni putovima judejskoga kralja Ase,

  21:13 nego si iao putovima izraelskih kraljeva i naveo na blud Judejce i Jeruzalemce, kao to je uinio dom Ahabov, a uz to si poubijao vlastitu brau, svoju obitelj, koji bjehu bolji od tebe:

  21:14 evo, Jahve e svaliti veliku nesreu na tvoj narod, na tvoje sinove, tvoje ene, na sve tvoje imanje.

  21:15 Oboljet e od mnogih bolesti: od bolesti u crijevima, tako da e ti crijeva izai od bolesti koja e trajati dane i dane.'"

  21:16 Jahve podie na Jorama srdbu Filistejaca i Arapa koji ive kraj Etiopljana.

  21:17 Oni napadoe Judeju i osvojie je, porobie sve blago to se nalo u kraljevu dvoru, pa i njegove sinove i njegove ene, tako da nije ostao nitko, osim najmlaega sina, Joahaza.

  21:18 Poslije svega toga udari ga Jahve neizljeivom crijevnom boleu.

  21:19 Ona je trajala dane i dane, a kad su se navrile dvije godine, izala su mu crijeva s boleu te je umro u stranim mukama. Narod mu nije priredio mirisna paljenja, kao to je palio njegovim ocima.

  21:20 Bile su mu trideset i dvije godine kad se zakraljio, a osam je godina kraljevao u Jeruzalemu. Preminuo je, a nitko nije poalio za njim; i sahranie ga u Davidovu gradu, ali ne u kraljevskoj grobnici.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .