Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 23

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  23:1 Sedme se godine Jojada ojunai i poe traiti satnike: Jerohamova sina Azarju, Johananova sina Jimaela, Obedova sina Azarju, Adajina sina Maaseju, Zikrijeva sina Eliafata, i sklopi s njima savez.

  23:2 Poee obilaziti po Judeji i skupie levite iz svih judejskih gradova i obiteljske glavare u Izraelu te dooe u Jeruzalem.

  23:3 Sav zbor sklopi savez s kraljem u Domu Bojem. Jojada im ree: "Gle, kraljev e sin kraljevati kao to je obeao Jahve za Davidove sinove.

  23:4 Evo to valja da uinite: treina vas koji subotom ulazite u slubu, i sveenici i leviti, neka budu vratari na pragovima;

  23:5 treina neka bude u kraljevskom dvoru, treina na Jesodskim vratima, sav narod u predvorjima Doma Jahvina.

  23:6 Nitko neka ne ulazi u Dom Jahvin, osim sveenika i levita koji posluuju; oni neka ulaze jer su posveeni. Sav narod neka se dri Jahvine naredbe.

  23:7 Leviti neka okrue kralja, svaki s orujem u ruci, i tko god pokua ui u Dom neka bude pogubljen. Budite uz kralja kamo god poe ili izae."

  23:8 Leviti i sav judejski narod uinili su sve onako kako je naredio sveenik Jojada. Svaki je uzeo svoje ljude koji subotom ulaze u slubu s onima koji subotom izlaze. Jer sveenik Jojada nije otpustio redova.

  23:9 Sveenik Jojada dade satnicima koplja, titove i oklope kralja Davida to su bili u Bojemu Domu.

  23:10 Postavio je sav narod, svakoga s kopljem u ruci, od june do sjeverne strane Doma, prema rtveniku i prema Domu oko kralja unaokolo.

  23:11 Tada izvedoe kraljeva sina, stavie mu krunu na glavu, dadoe mu Svjedoanstvo i pomazae ga za kralja. Tada Jojada i njegovi sinovi povikae: "ivio kralj!"

  23:12 Kad Atalija u viku naroda koji se skupio i hvalio kralja, doe k narodu u Jahvin Dom.

  23:13 Pogleda bolje, kad gle, kralj stoji na svojem mjestu na ulazu, a pred kraljem zapovjednici i svirai; sav puk klie od radosti i trubi u trube, pjevai pjevaju uz glazbala i predvode hvalospjeve. Tad Atalija razdrije haljine i povika: "Izdaja, izdaja!"

  23:14 Sveenik Jojada naredi satnicima i vojnim zapovjednicima: "Izvedite je kroz redove napolje i tko krene za njom pogubite ga maem!" Jo je sveenik dodao: "Nemojte je smaknuti u Jahvinu Domu!"

  23:15 Stavie ruke na nju i kad je kroz Konjska vrata stigla do kraljevskoga dvora, ondje je pogubie.

  23:16 Tada Jojada sklopi savez izmeu Jahve, naroda i kralja da narod bude Jahvin.

  23:17 Potom sav narod otie u Baalov hram, razori ga skupa sa rtvenicima i polomi likove; Baalova sveenika Matana ubie pred rtvenicima.

  23:18 Zatim Jojada postavi strae kod Jahvina Doma pod nadzorom sveenika i levita, koje David bijae porazdijelio za slubu u Jahvinu Domu da bi Jahvi prinosili paljenice, kao to je pisano u Mojsijevu Zakonu, s veseljem i s pjesmama, kako uredi David.

  23:19 Postavio je i vratare na vratima Jahvina Doma da ne bi ulazio ovjek neist od bilo ega.

  23:20 Uzevi satnike, odlinike i uglednike u narodu i sav puk, izveo je kralja iz Jahvina Doma, a onda su uli kroz gornja vrata u kraljevski dvor i posadili kralja na kraljevsko prijestolje.

  23:21 Sav se puk veselio, a grad se umirio, jer su Ataliju ubili maem.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .