Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZRA 4

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  4:1 Ali kada su uli Judini i Benjaminovi neprijatelji da povratnici iz suanjstva grade svetite Jahvi, Bogu Izraelovu,

  4:2 potraie Zerubabela, Jeuu i glavare obiteljske i rekoe im: "Mi elimo s vama graditi, jer, kao i vi, traimo Boga vaega i njemu prinosimo rtve od vremena Esar Hadona, asirskoga kralja, koji nas je ovamo doveo."

  4:3 Zerubabel, Jeua i glavari izraelskih obitelji odgovorie im: "Nije na vama da s nama gradite Dom naemu Bogu: gradit emo mi sami Jahvi, Bogu Izraelovu, kako nam je naredio Kir, kralj perzijski."

  4:4 Tada je narod one zemlje plaio ljude Judeje i smetao im u gradnji.

  4:5 Podmitili su savjetnike da im ometaju naum: tako je bilo za vrijeme perzijskoga kralja Kira sve do perzijskoga kralja Darija. Samarijanske smetnje za Kserksove i Artakserksove vladavine

  4:6 Za Kserksova kraljevanja, na poetku njegove vladavine, sastavie tubu protiv stanovnika Judeje i Jeruzalema.

  4:7 I za vremena Artakserksova pisali su Bilam, Mitredat, Tabel i ostali njihovi drugovi protiv Jeruzalema perzijskom kralju Artakserksu. Podnesak je bio pisan aramejskim pismom i jezikom.

  4:8 Zatim su upravitelj Rehum i tajnik imaj napisali kralju Artakserksu slijedee pismo protiv Jeruzalema -

  4:9 upravitelj Rehum, tajnik imaj i ostali drugovi njihovi: perzijski suci, poslanici, inovnici; Arkevajci, Babilonci, Suzanci - to jest Elamci -

  4:10 i ostali narodi koje je veliki i slavni Asurbanipal bio odveo u suanjstvo i naselio ih u gradove Samarije i druge krajeve s onu stranu Rijeke.

  4:11 Evo prijepisa pisma koje su mu poslali: "Kralju Artakserksu, tvoje sluge, ljudi s onu stranu Rijeke. Sada, dakle,

  4:12 neka zna kralj da su Judejci stigli k nama od tebe; doavi u Jeruzalem, ele ponovo sagraditi odmetniki i opaki grad; podiu zidine, a temelje su ve postavili.

  4:13 Neka zna kralj: ako ovaj grad bude sagraen i zidovi podignuti, nee se vie plaati porez, ni danak, ni carina, i ovaj e grad biti na tetu kraljevske riznice.

  4:14 Budui da jedemo dvorsku sol, ne ini nam se dolinim gledati ovu sramotu nanesenu kralju. Zato, dakle, obavjetavamo kralja:

  4:15 neka se poduzmu istraivanja u ljetopisima tvojih oeva: u tim e ljetopisima nai i utvrditi da je ovaj grad odmetniki grad, nesretan za kraljeve i pokrajine i da su se u njemu od davnine dizale bune. Zato je ovaj grad bio razoren.

  4:16 Obavjeujemo kralja da nee biti vie tvoje podruje preko Rijeke ako ovaj grad bude ponovo sagraen i zidovi podignuti!"

  4:17 Kralj je poslao ovaj odgovor: "Rehumu, upravitelju, imaju, tajniku, i ostalim drugovima njihovim koji borave u Samariji i drugdje, s onu stranu Rijeke - mir! Evo,

  4:18 podnesak koji ste mi poslali bio je preda mnom priitan u njegovu prijevodu.

  4:19 Po mojoj su naredbi poduzeli istraivanja i utvrdili da se taj grad dizao od davnine protiv kraljeva i da su u njemu bivali ustanci i bune.

  4:20 I moni su kraljevi kraljevali u Jeruzalemu, koji su gospodarili svime s onu stranu Rijeke: njima se plaao danak, porez i carina.

  4:21 Zapovjedite, dakle, da se prekine pothvat onih ljudi: taj se grad nee zidati dok ja o tome ne odluim.

  4:22 uvajte se svakog propusta u postupku, da ne bi zlo poraslo na tetu kraljeva."

  4:23 Poto je prijepis otpisa kralja Artakserksa proitan pred Rehumom, upraviteljem, imajem, tajnikom, i pred njihovim drugovima, oni brzo odoe u Jeruzalem k Judejcima te im oruanom snagom zabranie radove.

  4:24 Tako su obustavljeni poslovi oko gradnje Doma Bojega u Jeruzalemu. Bili su prekinuti sve do druge godine kraljevanja Darija, perzijskoga kralja.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .