Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZRA 5

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  5:1 Tada su proroci Hagaj i Zaharija, sin Adonov, poeli prorokovati Judejcima u Judeji i Jeruzalemu, u ime Boga Izraelova, koji je bio nad njima;

  5:2 na to ustadoe Zerubabel, sin ealtielov, i Jeua, sin Josadakov, i poee zidati Dom Boji u Jeruzalemu: proroci su Boji bili s ljudima i bodrili ih.

  5:3 U to vrijeme dooe k njima Tatnaj, satrap s onu stranu Rijeke, etar Boznaj i drugovi njihovi poslanici i upitae ih: "Tko vam je dopustio da gradite ovaj hram i da podiete ove zidove?

  5:4 Kako se zovu ljudi koji su sagradili ovu zgradu?"

  5:5 Ali je oko Boje bdjelo nad starjeinama judejskim, te im nisu zabranili da rade dok obavijest nije otila Dariju i stigao o tom pismeni odgovor.

  5:6 Ovo je prijepis pisma koje su kralju Dariju poslali Tatnaj, satrap s one strane Rijeke, etar Boznaj i njihovi drugovi poslanici s one strane Eufrata.

  5:7 Oni su mu uputili izvjee ovog sadraja: "Kralju Dariju svaki mir!

  5:8 Neka znade kralj da smo doli u pokrajinu Judeju k Domu Boga velikoga: grade ga od krupnog kamenja, drvetom oblau zidove; posao se briljivo izvodi i napreduje u njihovim rukama.

  5:9 Zapitali smo njihove starjeine i rekli smo im: 'Tko vam je dopustio da gradite ovaj hram i da podignete njegove zidove?'

  5:10 Pitali smo ih i za njihova imena da bismo ti javili. Tako smo i zapisali imena onih koji zapovijedaju ljudstvu.

  5:11 A oni nam ovako odgovorie: 'Mi smo sluge Boga neba i zemlje; gradimo Hram koji je bio sagraen prije mnogo godina i koji je bio sagradio i podigao veliki kralj Izraela.

  5:12 Ali kad su nai oci rasrdili Boga neba, on ih je predao u ruke Nabukodonozora Kaldejca, babilonskog kralja, koji je razorio ovaj Hram i odveo narod u suanjstvo u Babilon.

  5:13 Ali prve godine Kira, kralja babilonskog, zapovjedio je kralj Kir da se ponovo sazida ovaj Dom Boji.

  5:14 Jo i zlatno i srebrno posue Doma Bojega, koje Nabukodonozor bijae odnio iz svetita u Jeruzalemu i prenio ga u svetite babilonsko, uzeo je kralj Kir iz svetita u Babilonu i predao ovjeku po imenu ebasaru, koga je postavio upraviteljem,

  5:15 i rekao mu je: 'Uzmi ovo posue, poi i metni ga u svetite jeruzalemsko, i neka se Dom Boji zida na svome starom mjestu.'

  5:16 Taj je ebasar doao, dakle, i postavio temelje Doma Bojega u Jeruzalemu. I od tada pa do danas gradi se, i jo nije dovren.'

  5:17 Sada, dakle, ako kralj eli, neka se istrai u pismohrani kraljevoj u Babilonu je li zaista kralj Kir izdao zapovijed da se sagradi Dom Boji u Jeruzalemu. A kraljeva odluka o tome neka nam se saopi."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .