Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZRA 6

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  6:1 Tada, po naredbi kralja Darija, uzee traiti u Babilonu, u spremitu gdje je bila pismohrana,

  6:2 i naoe u Ekbatani, tvravi u medijskoj pokrajini, svitak s ovom poveljom: "Na spomen.

  6:3 Prve godine kraljevanja Kira proglasio je kralj Kir: Dom Boji u Jeruzalemu. Dom neka se sagradi kao mjesto gdje e se prinositi rtve i gdje e se donositi prinosi za paljenje. Neka bude visok ezdeset lakata i irok ezdeset lakata.

  6:4 Tri reda neka budu od velikog kamenja, a jedan od drveta. Troak e se podmiriti iz kraljevskog dvora.

  6:5 Povrh toga, posue zlatno i srebrno iz Doma Bojeg koje Nabukodonozor bijae uzeo iz svetita u Jeruzalemu i prenio u Babilon neka se vrati i bude na svome mjestu u svetitu jeruzalemskom i neka se postavi u Domu Bojem."

  6:6 "Sada, dakle, Tatnaju, satrape s onu stranu Rijeke, etar Boznaju i drugovi vai poslanici s onu stranu Rijeke, udaljite se odatle!

  6:7 Pustite neka taj Dom Boji grade upravitelji i starjeine idovske. Dom Boji treba sagraditi na njegovu prvotnom mjestu.

  6:8 Evo mojih naredaba o vaem dranju prema starjeinama judejskim kako bi se ponovo sagradio taj Dom Boji: od kraljevskog blaga - to jest od danka s onu stranu Rijeke - neka se plaa onim ljudima briljivo, bez prijekida,

  6:9 i to im bude trebalo za rtve paljenice Bogu neba: junaca, ovnova i jaganjaca, i penice, soli, vina i ulja, neka im se redovito daje svakoga dana, prema uputama sveenika u Jeruzalemu.

  6:10 Neka prinose rtve na ugodan miris Bogu neba, neka mole za ivot kralja i njegovih sinova.

  6:11 Nareujem osim toga: tko god prekri ovu naredbu, neka mu se izvadi greda iz kue pa neka na njoj bude pogubljen, a kua da mu zato postane bunite.

  6:12 I Bog, koji je ondje nastanio svoje Ime, neka obori svakog kralja i narod koji bi se drznuo da prekri moju naredbu i srui Dom Boji u Jeruzalemu! Ja, Darije, izdao sam ovu zapovijed. Neka se tono vri!"

  6:13 Tada Tatnaj, satrap s onu stranu Rijeke, etar Boznaj i njihovi drugovi uinie onako kako je zapovjedio kralj Darije.

  6:14 A idovske su starjeine nastavile uspjeno graditi po nadahnuu proroka Hagaja i Zaharije, sina Adonova. Dovrili su gradnju po naredbi Boga Izraelova i po naredbi Kira i Darija i Artakserksa, kralja perzijskoga.

  6:15 Hram je zaven dvadeset i treeg dana mjeseca Adara. Bilo je to este godine vladavine kralja Darija.

  6:16 Izraelci - sveenici, leviti i ostatak povratnika iz suanjstva - radosno posvetie taj Dom Boji.

  6:17 rtvovae za posveenje Doma Bojega stotinu junaca, dvije stotine ovnova, etiri stotine janjaca i, kao rtvu za grijehe svega Izraela, dvanaest jaraca - prema broju plemena Izraelovih.

  6:18 Zatim postavie sveenike po njihovim redovima i levite po njihovim razredima za slubu Domu Bojem u Jeruzalemu, kako je propisano u knjizi Mojsijevoj.

  6:19 Povratnici iz suanjstva slavili su Pashu etrnaestog dana prvoga mjeseca.

  6:20 Svi su se leviti, kao jedan ovjek, oistili: svi su bili isti; rtvovali su pashu za sve povratnike iz ropstva, za svoju brau sveenike i za sebe.

  6:21 Blagovali su pashu Izraelci koji su se vratili iz ropstva i svi oni koji su im se, prekinuvi s neistoom naroda zemlje, pridruili da trae Jahvu, Boga Izraelova.

  6:22 I svetkovahu radosno Blagdan beskvasnih hljebova sedam dana: jer ih je Jahve ispunio radou i obratio prema njima srce asirskog kralja da ojaa njihove ruke u radovima oko Doma Boga, Boga Izraelova.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .