Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 35

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  35:1 Jahve uputi rije Jeremiji u dane Jojakima, sina Joijina, kralja judejskoga:

  35:2 "Idi u zajednicu Rekabovaca, govori s njima i dovedi ih u Dom Jahvin, u jednu od dvorana, i daj im vina."

  35:3 Tada dovedoh Jaazaniju, sina Habasinijina sina Jeremije, njegovu brau i sve sinove njegove i sav dom Rekabovaca

  35:4 i dovedoh ih u Dom Jahvin, u dvoranu ovjeka Bojega Ben Johanana, sina Jigdalijina, koja je kraj dvorane kneevske, a nad dvoranom vratara Maaseje, sina alumova.

  35:5 Zatim stavih pred sinove doma Rekabova krage pune vina i ae te im rekoh: "Pijte vina!"

  35:6 Ali oni odgovorie: "Ne pijemo vina, jer nam je otac na Jonadab, sin Rekabov, zapovjedio: 'Ne smijete nikada piti vina, ni vi ni sinovi vai.

  35:7 Niti smijete graditi kua, niti sijati sjemena ni saditi vinograda, niti ih posjedovati, nego provodite sav ivot pod atorima, da dugo ivite u zemlji gdje kao stranci boravite.'

  35:8 I mi posluasmo glas oca Jonadaba, sina Rekabova, u svem to nam je zapovjedio: da nikad vina ne pijemo, ni mi ni ene nae, niti sinovi nai, ni keri nae,

  35:9 da ne gradimo kua, ni da posjedujemo vinograda ni polja zasijanih,

  35:10 da stanujemo pod atorima i drimo se posluno svega to nam zapovjedi na otac Jonadab.

  35:11 Samo kada je Nabukodonozor, kralj babilonski, krenuo protiv ove zemlje, rekosmo: 'Hajdemo, poimo u Jeruzalem da izbjegnemo vojsku kaldejsku i vojsku aramejsku!' I tako sada ivimo u Jeruzalemu."

  35:12 Tada doe rije Jahvina Jeremiji:

  35:13 Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov: "Idi i objavi Judejcima i Jeruzalemcima: 'Zar neete primiti nauka moga i posluati rijei moje?' - rije je Jahvina. -

  35:14 'Ispunjuju se rijei Jonadaba, sina Rekabova, koji je sinovima svojim zabranio da piju vina, i do dana dananjega nitko ga nije pio, jer oni sluaju rije svoga oca. A ja sam vam jednako govorio, ali me niste sluali.

  35:15 I slao sam bez prestanka k vama sluge svoje, proroke, da vam propovijedaju: 'Vratite se svaki sa svoga opakog puta, popravite djela svoja i ne trite za tuim bogovima da im sluite, pa ete ostati u zemlji koju dadoh vama i ocima vaim'; ali ne prikloniste uha svojega i ne posluaste me.

  35:16 Sinovi Jonadaba, sina Rekabova, drahu se zapovijedi koju im dade otac njihov. Ali mene ovaj narod ne slua.'

  35:17 Zato govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov: 'Evo, navui u na sve Jeruzalemce sve one nevolje kojima sam im zaprijetio, jer sam im govorio, a oni me ne sluahu, dozivao ih, ali se oni ne odazivahu.'"

  35:18 Zajednici Rekabovaca Jeremija ree: "Ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov: 'Jer ste sluali zapovijedi svoga oca Jonadaba i drali se svih naredaba i inili sve to vam je on zapovjedio,

  35:19 zato - ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov - Jonadabu, sinu Rekabovu, nikad nee ponestati potomka koji e stajati pred licem mojim u sve dane.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .