Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 43

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  43:1 Kad je Jeremija svemu narodu kazao sve rijei Jahve, Boga njihova, sve one rijei radi kojih ga je Jahve, Bog njihov, k njima poslao,

  43:2 Azarja, sin Hoajin, i Johanan, sin Kareahov, i svi oni drski ljudi odgovorie Jeremiji: "Lai nam govori. Nije te poslao Jahve da nam govori: 'Ne idite u Egipat da se ondje nastanite',

  43:3 nego Baruh, sin Nerijin, podgovori te da nas preda u ruke Kaldejcima koji e nas pogubiti ili odvesti u suanjstvo babilonsko!"

  43:4 I Johanan, sin Kareahov, i svi zapovjednici i sav narod ne posluae glasa Jahvina da ostanu u zemlji judejskoj.

  43:5 Nego Johanan, sin Kareahov, i vojni zapovjednici povedoe sav ostatak Judin, one to se vratie iz zemalja kamo bijahu izagnani, da se nastane u zemlji judejskoj:

  43:6 mueve, ene i djecu i sve kraljevske keri i sve ljude koje je Nebuzaradan, zapovjednik tjelesne strae, ostavio kod Gedalije, sina afanova sina Ahikama, pa i proroka Jeremiju, i Baruha, sina Nerijina,

  43:7 te se oni iselie u Egipat, jer ne sluahu glasa Jahvina. I tako dooe u Tafnis.

  43:8 U Tafnisu doe rije Jahvina Jeremiji:

  43:9 "Uzmi u ruke velikoga kamenja i ugradi ga, pred svim Judejcima, meljtom u plonik to je pred ulazom u faraonov dvor.

  43:10 I reci im: Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov: 'Evo aljem po slugu svojega Nabukodonozora, kralja babilonskoga. On e postaviti prijestolje na ovo kamenje to sam ga ugradio i nad njim e razapeti svoju nebnicu.

  43:11 Da, doi e i udarit e na zemlju egipatsku: Tko je za smrt, u smrt! Tko za izgnanstvo, u izgnanstvo! Tko za ma, pod ma!

  43:12 On e vatrom saei hramove bogova egipatskih, spalit e i izagnati bogove, oistit e zemlju egipatsku kao to pastir svoj plat otrijebi od buha. I onda e, nesmetan, odavde otii.

  43:13 Porazbijat e spomenike hrama Sunca koji je u Heliopolu, a hramove bogova egipatskih ognjem e spaliti.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .