Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JOSHUA 11

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  11:1 Kad je sve to uo Jabin, kralj od Hasora, obavijesti Jobaba, kralja od Madona, i kralja od imrona, i kralja od Akafa,

  11:2 i kraljeve na sjeveru, u Gorju, i u Arabi juno od Kinereta, i u efeli, i na uzviicama Dora prema moru;

  11:3 Kanaance na istoku i zapadu, Amorejce, Hetite, Periane i Jebusejce u planinama, Hivijce pod Hermonom u zemlji Mispi.

  11:4 Svi oni izau sa svim svojim etama, s mnotvom to ga bijae kao pijeska na obali morskoj i s mnogim konjima i kolima.

  11:5 Udrue se, dakle, svi ti kraljevi i utabore se zajedno na vodama Meroma da se bore protiv Izraela.

  11:6 Tada Jahve ree Joui: "Ne boj se njih, jer u sutra u ovo doba uiniti te e svi biti pobijeni pred Izraelom; konje njihove osakati, a bojna im kola ognjem spali."

  11:7 Joua povede na njih sve svoje ratnike, iznenada ih napade na vodama Meroma i udari na njih.

  11:8 I Jahve ih dade u ruke Izraelcima te ih oni pobie i protjerae sve do Velikog Sidona i do Misrefot Majima i do ravnice Mispe na istoku; i porazie ih tako te nitko ne preivje.

  11:9 Joua uini kako mu je Jahve zapovjedio: konje im osakati, a kola im ognjem spali.

  11:10 U to se vrijeme vrati Joua i zauze Hasor, a njegova kralja pogubi maem. Hasor je neko bio glavni grad svima tim kraljevstvima.

  11:11 Pobili su sve otricom maa, izvrujui "herem", kletvu. Ne ostade nita ivo, a Hasor spalie ognjem.

  11:12 Sve gradove onih kraljeva pokori Joua i pobi kraljeve otricom maa, izvrujui "herem", kletvu, kao to je bio zapovjedio Mojsije, sluga Jahvin.

  11:13 Od ostalih gradova koji se dizahu na svojim breuljcima Izraelci nisu spalili ni jednoga, osim Hasora, koji spali Joua.

  11:14 Sav plijen iz tih gradova i stoku razdijelie sinovi Izraelovi meu sobom, a sve ljude pobie otricom maa, istrijebie ih i ni ive due ne ostade.

  11:15 Sve to Jahve bijae zapovjedio svome sluzi Mojsiju, zapovjedio je Mojsije Joui, a Joua sve izvrio, ne izostavivi nita od svega to Jahve bijae zapovjedio Mojsiju.

  11:16 Tako je Joua zauzeo svu zemlju: Gorje, sav Negeb i svu zemlju Goen, efelu, Arabu, Izraelsko gorje i njegove breuljke,

  11:17 od gore Halaka, koja se die prema Seiru, pa do Baal Gada, u ravnici libanonskoj pod gorom Hermonom; zarobio je sve njihove kraljeve, pobio ih i pogubio.

  11:18 Dugo je vremena ratovao Joua s tim kraljevima.

  11:19 Nije bilo ni jednoga grada koji je sklopio mir s sinovima Izraelovim, osim Hivijaca, koji su ivjeli u Gibeonu: sve ih zauzee ratom.

  11:20 Jahve im bijae otvrdnuo srca te su izali u boj protiv Izraela i pali pod "herem", kletvu bez smilovanja, da budu istrijebljeni, kako je to Jahve bio zapovjedio Mojsiju.

  11:21 U ono vrijeme doe Joua i istrijebi Anakovce iz Gorja, iz Hebrona, iz Debira, iz Anaba, iz svega gorja Judina i iz svega gorja Izraelova: predade ih "heremu", unitenju, njih i sve njihove gradove.

  11:22 Tako ne ostade nijedan Anakovac u svoj zemlji sinova Izraelovih, osim u Gazi, u Gatu i Adodu.

  11:23 Joua zauze svu zemlju, kao to je Jahve bio rekao Mojsiju, i dade je u batinu Izraelu podijelivi je po plemenima. I konano zemlja poinu od rata.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .