Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JOSHUA 5

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  5:1 Poto su uli svi kraljevi amorejski na zapadnoj strani Jordana i svi kraljevi kanaanski koji bijahu uz more da je Jahve osuio Jordan pred Izraelcima dok ne prijeoe, zastade im srce i nestade im junatva pred Izraelcima.

  5:2 U to vrijeme Jahve ree Joui: "Naini sebi kamene noeve i ponovo obrei Izraelce."

  5:3 Joua naini sebi kamene noeve i obreza Izraelce na breuljku Aralotu.

  5:4 A evo zato ih je Joua obrezao: sve ljudstvo to je izilo iz Egipta, sve to mogae nositi oruje, pomrlo je na putu kroz pustinju.

  5:5 Svi oni bijahu obrezani, ali nije bio obrezan nitko koji se rodio na putu kroz pustinju, poslije izlaska iz Egipta,

  5:6 jer su etrdeset godina Izraelci lutali pustinjom dok ne pomrijee svi za oruje sposobni koji bijahu izili iz Egipta; nisu sluali glasa Jahvina te im se Jahve zakleo da njihove oi nee vidjeti zemlju koju je obeao njihovim ocima - zemlju u kojoj tee mlijeko i med.

  5:7 Na njihovo je mjesto podigao sinove njihove i njih je Joua obrezao: nisu bili obrezani jer se na putu nije obrezivalo.

  5:8 Kad je bio obrezan sav narod, poivali su u taboru sve dok nisu ozdravili.

  5:9 Tada ree Jahve Joui: "Danas skidoh s vas sramotu egipatsku." I prozva se ono mjesto Gilgal sve do naih dana.

  5:10 Izraelci se, dakle, utaborie u Gilgalu i ondje na Jerihonskim poljanama proslavie Pashu uveer etrnaestoga dana u mjesecu.

  5:11 A sutradan poslije Pashe, upravo toga dana, blagovali su od uroda one zemlje: beskvasna kruha i prena zrnja.

  5:12 I mana je prestala padati im su poeli jesti plodove zemlje. Tako Izraelci nisu vie imali mane, nego su se te godine hranili plodovima zemlje kanaanske.

  5:13 Kad se Joua pribliio gradu Jerihonu, podie oi i ugleda ovjeka kako pred njim stoji s isukanim maem u ruci. Joua mu pristupi i upita ga: "Jesi li ti s nama ili s naim neprijateljima?"

  5:14 A on odgovori: "Ne, ja sam voa vojske Jahvine i upravo sam doao ..." Tada Joua pade niice, pokloni mu se i ree: "to zapovijeda Gospodaru, sluzi svome?"

  5:15 A voa vojske Jahvine odgovori Joui: "Skini obuu s nogu svojih, jer je sveto mjesto na kojem stoji." I Joua uini tako.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .