Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JUDGES 14

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  14:1 I sie Samson u Timnu i ugleda ondje djevojku meu filistejskim kerima.

  14:2 Vrativi se, povjeri to ocu i majci: "Opazio sam u Timni", ree on, "djevojku meu filistejskim kerima: oenite me njome."

  14:3 Otac i mati rekoe: "Zar nema djevojaka meu kerima tvoga plemena i u svemu naem narodu da mora uzeti enu izmeu neobrezanih Filistejaca?" Ali Samson odgovori ocu: "Oeni me njome jer mi ona omilje."

  14:4 Otac mu i majka nisu znali da je to od Jahve, koji je traio zadjevicu s Filistejcima jer Filistejci u ono doba vladahu Izraelom.

  14:5 Samson sie tako u Timnu i kad doe do timnjanskih vinograda, gle - odjednom preda nj iskoi mladi lav riui.

  14:6 Duh Jahvin zahvati Samsona, i on goloruk raskida lava kao to se raskida jare; ali ne ree ni ocu ni majci to je uinio.

  14:7 Doavi, razgovori se s djevojkom i ona mu omilje.

  14:8 Poslije nekog vremena, kada se vratio da je odvede, Samson skrenu da vidi mrtvog lava, a to u mrtvom lavu roj pela i med.

  14:9 On uze meda u ruke i jeo ga je idui putem. Kada se vratio k ocu i majci, dade ga i njima te i oni jedoe; ali im ne ree da ga je uzeo iz mrtvog lava.

  14:10 Zatim ode eni i ondje priredie gozbu Samsonu; trajala je sedam dana, jer tako obiavahu mladi ljudi.

  14:11 Ali kako ga se bojahu, izabrae trideset svadbenih drugova da budu uza nj.

  14:12 Tad im ree Samson: "Hajde da vam zadam zagonetku. Ako je odgonetnete za sedam svadbenih dana, dat u vam trideset truba finog platna i trideset sveanih haljina.

  14:13 Ali ako je ne mognete odgonetnuti, vi ete meni dati trideset truba platna i trideset sveanih haljina." "Zadaj nam zagonetku", odgovore mu oni, "mi te sluamo."

  14:14 A on im ree: "Od onog koji jede izilo je jelo, od jakoga izilo je slatko." Ali za tri dana nisu mogli odgonetnuti zagonetke.

  14:15 etvrtoga dana rekoe Samsonovoj eni: "Izvuci od mua na prijevaru rjeenje zagonetke, ili emo spaliti i tebe i oev ti dom! Zar ste nas ovamo pozvali da nas oplijenite?"

  14:16 Tada ena, uplakana, obisnu Samsonu oko vrata govorei: "Ti mene samo mrzi i ne ljubi me. Zadao si zagonetku sinovima moga naroda, a meni je nisi objasnio." On joj odgovori: "Nisam je objasnio ni ocu ni majci, a tebi da je kaem?"

  14:17 Ona mu plakae oko vrata sedam dana, koliko je trajala gozba. Sedmoga dana on joj kaza odgonetku: toliko je na nj navaljivala. I ona je odade sinovima svoga naroda.

  14:18 Sedmoga dana, prije nego je zalo sunce, ljudi iz toga grada rekoe Samsonu: "to ima slae od meda i to ima jae od lava?" A on im odgovori: "Da niste s mojom junicom orali, ne biste zagonetke pogodili."

  14:19 Tada duh Jahvin doe na njega, te on sie u Akelon i ondje pobi trideset ljudi, uze im odjeu i dade sveane haljine onima koji su odgonetnuli zagonetku, a onda se sav gnjevan vrati oevoj kui.

  14:20 A Samsonovu enu dadoe drugu koji mu bijae svadbeni pratilac.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .