Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - AMOS 9

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  9:1 Vidjeh Gospoda gdje stoji kraj rtvenika i govori: "Udari u glavice stupova, neka se pragovi zatresu! Svima u satrti glave, to ostane, pod ma u udariti. Nijedan nee utei, nitko se nee spasiti.

  9:2 Zariju li se i u Podzemlje, iupat e ih ruka moja. Popnu li se i na nebo, odande u ih skinuti.

  9:3 Ako se sakriju i navrh Karmela, nai u ih i pohvatati. Ako se od mog pogleda na dno morsko skriju, zapovjedit u Zmaju da ih prodre.

  9:4 Ako i u izgnanstvo odu pred neprijateljem, naredit u mau da ih sasijee; upravit u oi na njih, ali na nesreu, ne na dobro."

  9:5 Jahve, Gospod nad Vojskama... on dodirne zemlju i ona se potrese, svi joj stanovnici protue; die se sva poput Nila i sputa k'o Rijeka egipatska.

  9:6 On sazda sebi prijesto na nebesima, i svod svoj na zemlji osnova; on poziva morske vode i lijeva ih zemlji preko lica - Jahve mu je ime.

  9:7 "Sinovi Izraelovi, niste li za me kao i Kuani" - rije je Jahvina. "Ne izvedoh li ja Izraela iz zemlje egipatske, kao Filistejce iz Kaftora i Aramejce iz Kira?"

  9:8 Gle, oi Jahve Gospoda uprte su na greno kraljevstvo, izbrisat e ga s lica zemlje. "Ipak neu sasvim zatrti dom Jakovljev" - rije je Jahvina.

  9:9 "Jer, gle, zapovijed u dati i rastresti dom Izraelov meu sve narode, k'o to se trese ito u reetu, da ni zrnce na zemlju ne padne.

  9:10 Svi grenici naroda moga od maa e pasti, svi koji kau: 'Nije blizu i nee nas stii nesrea.'"

  9:11 "U dan u onaj podii raspalu kolibu Davidovu, zatvorit' joj pukotine, popraviti mjesta ruevna, opet je sazidati k'o u stara vremena,

  9:12 da osvoje ostatak Edoma i svih naroda nad kojima je zazvano ime moje" - rije je Jahve Gospoda, tvorca svega toga.

  9:13 "Evo dolaze dani - rije je Jahvina - kada e ora stizat' eteoca, mastilac groa sijaa, kad e planine procuriti mladim vinom i svi se bregovi prelijevati njime.

  9:14 Okrenut u sudbinu naroda moga Izraela: obnovit e gradove sruene i ivjeti u njima, saditi vinograde i vino im piti, zasaditi vrtove i jesti njihov rod.

  9:15 Posadit u ih u zemlju njihovu i nikad se vie nee iupati iz zemlje koju im dadoh" - veli Jahve, Bog tvoj.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .