Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZRA 9

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  9:1 Poto je sve to ureeno, dooe mi glavari govorei: "Izraelski narod, sveenici i leviti nisu se odvojili od naroda zemlje, okorjelih u njihovim gnusobama: nisu se odijelili od Kanaanaca, Hetita, Periana, Jebusejaca, Amonaca, Moabaca, Egipana i Amorejaca,

  9:2 nego su za sebe i za sinove svoje uzimali za ene njihove keri: sveti rod pomijeao se s narodima zemlje; glavari i savjetnici prvi su poinili tu nevjernost."

  9:3 Na tu vijest razderah svoju odjeu i svoj ogrta, upao sam kosu i bradu svoju i sjedoh utuen.

  9:4 Svi koji su strahovali od rijei Boje sakupili se oko mene zbog nevjernosti onih povratnika. A ja sam sveudilj sjedio utuen, sve do veernje rtve.

  9:5 A o veernjoj rtvi trgnuh se iz svoga jada i, razderane odjee i ogrtaa, padoh na koljena, rairih ruke prema Jahvi, Bogu svome,

  9:6 i rekoh: "Boe moj! Stid me i bojim se podii svoje lice k tebi, Boe moj! Jer su se umnoila zlodjela naa preko glave i grijesi su se nai nagomilali do neba.

  9:7 Od vremena otaca svojih pa do danas u krivnji smo velikoj i zbog zlodjela svojih bijasmo predani u ruke zemaljskih kraljeva: mi, kraljevi nai i sveenici nai - pod ma, u suanjstvo, u plijen i na sramotu, kao to je to i danas.

  9:8 Ali sada, za kratko vrijeme, uinio nam je Jahve, Bog na, milost i ostavi nam Ostatak i dade nam utoite u svome svetom mjestu: tako nam je Bog na prosvijetlio oi i dao nam malo ivota u robovanju naem.

  9:9 Jer mi smo robovi, ali nas u ropstvu naem nije nikada ostavio Bog na: nego nam dade te naosmo milost u perzijskih kraljeva, dade nam snage da podignemo Dom Boga naega i da obnovimo njegove ruevine i pribavi nam utoite u Judeji i Jeruzalemu.

  9:10 Ali sada, to moemo rei, Boe moj, kad smo poslije svega toga odnemarili zapovijedi tvoje

  9:11 koje si zapovjedio preko svojih slugu proroka ovim rijeima: 'Zemlja u koju ulazite da je zaposjednete neista je zemlja od neistoe naroda zemlje, od gnusoba njihovih kojima su se napunili od jednoga kraja do drugoga.

  9:12 Stoga ne dajite keri svojih za njihove sinove i ne uzimajte njihovih keri za svoje sinove, ne elite nikakav njihov mir i sreu njihovu, da biste postali snani i jeli najbolje plodove zemlje i ostavili je zauvijek u nasljedstvo sinovima svojim.'

  9:13 I poslije svega to nas je stiglo zbog zlih djela naih i zbog nae velike krivice, dobro je, o Boe na, to si naa zlodjela smatrao manjima nego to je zloa njihova i to si nam ostavio ovaj Ostatak!

  9:14 Zar moemo i dalje kriti naredbe tvoje i vezivati se s ovim gnusnim narodima? Ne bi li se ti razgnjevio i satro nas da ni Ostatka ni ikoga spaena vie ne bi bilo?

  9:15 Jahve, Boe Izraelov, po pravednosti tvojoj mi ostadosmo Ostatak, kao to smo danas: evo nas pred tobom s grijehom svojim! Zaista ne bismo zbog njega smjeli stajati pred tobom!"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .