Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ISAIAH 47

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  47:1 Spusti se, sjedni u prainu, djevice, keri babilonska! Sjedni na zemlju, bez prijestolja, keri kaldejska! Jer, nee te vie zvati njenom i tankoutnom.

  47:2 Uzmi mlin i melji brano! Skini prijevjes, podigni skut, razgali bedra, prijei preko rijeke!

  47:3 Nek' se golotinja tvoja otkrije, nek' se sramota tvoja pokae! Ja u se osvetiti, odvraat' me nitko nee.

  47:4 Otkupitelj na, ime mu je Jahve nad Vojskama, Svetac Izraelov, kae:

  47:5 "Sjedi utke, u mrak se povuci, keri kaldejska. Jer, nee te vie zvati vladaricom kraljevstava.

  47:6 Razgnjevih se na svoj narod, oskvrnuh svoju batinu. Tebi ih u ruke izruih, a ti im ne iskaza milosti. Na starce si stavljala jaram svoj preteki.

  47:7 Govorila si: 'Dovijeka gospodaricom u ostati.' Nikad nisi to k srcu uzela ni pomislila kako e se zavriti.

  47:8 A sad posluaj, razvratnice, koja sjedi bezbrino i u srcu svom govori: 'Ja, i nitko drugi! Nikad neu obudovjeti, neu djece izgubiti!'

  47:9 Stii e te oboje, za tren, u isti dan! Izgubit e djecu, obudovjet e! Punom e te mjerom snai oboje, pokraj svega tvojeg vraanja i mnoine tvojih zaklinjanja!

  47:10 U zlou si se svoju uzdala, govorila si: 'Nitko me ne vidi!' Mudrost tvoja i znanje zavedoe te. U svom si srcu govorila: 'Ja i nitko drugi!'

  47:11 Zlo e te snai - nee ga presresti; oborit e se na te nesrea - nee je odvratiti; doi e na te propast iznenada - nee je predvidjeti.

  47:12 Ustraj, dakle, u svojim zaklinjanjima i u tolikim svojim aranjima, oko kojih si se trudila od mladosti. Moda e ti biti od koristi? Moda e s njima strah utjerati?

  47:13 Izmorie te mnogi tvoji savjetnici! Nek' ustanu samo da te spase oni koji premjeravaju nebesa, koji promatraju zvijezde i koji svakog mjeseca proriu ono to e te snai.

  47:14 Gle, oni e biti poput pljeve, oganj e ih saei. Ni sami sebe nee izbaviti iz zagrljaja plamenoga. Nee ostat' ni erave da se tko ogrije, ni ognjita da uza nj posjedne!

  47:15 Takvi e ti biti vrai tvoji, oko kojih si se trudila od mladosti! Poi e svaki svojim putem, i nikog nee biti da te spasi."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .