Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 17

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  17:1 Judin grijeh upisan je eljeznom pisaljkom, urezan dijamantnim vrkom u ploicu njihova srca i u rogove njihovih rtvenika,

  17:2 kao spomen sinovima njihovim na rtvenike njihove i aere njihove oko zelenog drvea na visokim breuljcima,

  17:3 na brdima i usred polja. Tvoje bogatstvo i sve blago tvoje pljaki u predati. Tako e platiti za grijeh svoj po svoj zemlji.

  17:4 Morat e pustiti batinu koju sam tebi poklonio. Uinit u te robljem neprijatelja u zemlji koju ne poznaje. Jer gnjev moj planu ognjem koji e vjeno gorjeti.

  17:5 Ovako govori Jahve: "Proklet ovjek koji se uzdaje u ovjeka, i slabo tijelo smatra svojom miicom, i ije se srce od Jahve odvraa.

  17:6 Jer on je kao dra u pustinji: ne osjea kad je srea na domaku, tavori dane u usahloj pustinji, u zemlji slanoj, nenastanjenoj.

  17:7 Blagoslovljen ovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje.

  17:8 Nalik je na stablo zasaeno uz vodu to korijenje puta k potoku: ne mora se nieg bojati kad doe ega, na njemu uvijek zelenilo ostaje. U sunoj godini brigu ne brine, ne prestaje donositi plod.

  17:9 Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?

  17:10 Ja, Jahve, istraujem srca i ispitujem bubrege, da bih dao svakom po njegovu vladanju, prema plodu ruku njegovih.

  17:11 Prepelica to lei na jajima a ne lee jest onaj to nepravdom stjee bogatstvo: usred dana svojih ostavit' ga mora i na kraju ostaje luda.

  17:12 Slavan prijestol dignut od davnina, to je nae sveto mjesto.

  17:13 O Jahve, nado Izraela, svi koji te ostave postidjet e se, koji se odmetnu od tebe bit e u prah upisani, jer ostavie Izvor ive vode.

  17:14 Iscijeli me, Jahve, i bit u zdrav, spasi me, i bit u spaen, jer ti si pjesma moja.

  17:15 Evo ih to mi govore: Gdje je rije Jahvina? Neka se ispuni!

  17:16 Ta ja se nisam vrzao oko tebe za njihovu nesreu niti sam elio kobni Dan! - ti to zna, sve to je izlazilo iz usta mojih pred tobom je.

  17:17 Ne budi mi na uas, ti, utoite moje, u Dan nesretni.

  17:18 Progonitelji moji nek' se postide, ne ja, njih smeti, ne mene. Na njih dovedi Dan nesretni, zatri ih dvogubim zatorom!

  17:19 Ovako mi ree Jahve: "Idi i stani na vrata Sinova naroda na koja ulaze i izlaze kraljevi judejski i na sva vrata jeruzalemska.

  17:20 Reci im: ujte rije Jahvinu, vi, kraljevi judejski i svi Judejci i Jeruzalemci koji prolazite kroz ova vrata.

  17:21 Ovako govori Jahve: 'uvajte se ako vam je ivot mio i ne nosite tereta u dan subotnji, i ne unosite ga na vrata jeruzalemska.

  17:22 I ne nosite bremena iz kue u dan subotnji, i nikakva posla ne radite, nego svetkujte dan subotnji, kao to sam zapovjedio vaim ocima.

  17:23 Oni me ne posluae i ne priklonie uha svojega, nego tvrdovrato ne posluae i ne prihvatie nauka.

  17:24 A vi, ako me posluate - rije je Jahvina - i ako ne budete nosili bremena na vrata ovoga grada, nego budete svetkovali dan subotnji, ne radei nikakva posla,

  17:25 tada e na vrata ovoga grada ulaziti kraljevi koji sjede na prijestolju Davidovu, koji se voze kolima i jau na konjima, oni i njihovi asnici, Judejci i Jeruzalemci, i ovaj e grad ostati dovijeka.

  17:26 I dolazit e iz gradova judejskih, iz okolice Jeruzalema, iz zemlje Benjaminove i iz efele, iz Gorja i iz Negeba, da prinesu paljenice, klanice, prinosnice i kad i da prinesu rtvu zahvalnicu u Domu Jahvinu.

  17:27 Ali ako me ne posluate te ne budete svetkovali dan subotnji, i ako budete nosili bremena ulazei na vrata jeruzalemska u dan subotnji, tada u potpaliti oganj na vratima njegovim: i plamen e prodrijeti dvore jeruzalemske, i nee se ugasiti.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .