Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JOSHUA 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Poslije smrti Mojsija, sluge Jahvina, ree Jahve Joui, sinu Nunovu, pomoniku Mojsijevu:

  1:2 "Moj je sluga Mojsije umro; zato sada ustani, prijei preko toga Jordana, ti i sav taj narod, u zemlju koju dajem sinovima Izraelovim.

  1:3 Svako mjesto na koje stupi vaa noga dajem vam, kao to obeah Mojsiju.

  1:4 Od pustinje i od Libanona pa do Velike rijeke, rijeke Eufrata, i sve do Velikog mora na sunanom zapadu - sve e to biti vae podruje.

  1:5 Nitko nee odoljeti pred tobom u sve dane tvog ivota; ja u biti s tobom, kao to sam bio s Mojsijem, i nikada te neu napustiti niti u te ostaviti.

  1:6 Budi odvaan i hrabar jer e ti uvesti narod ovaj da primi u batinu zemlju za koju se zakleh ocima njihovim da u im je dati.

  1:7 Samo budi odvaan i hrabar da sve uini vjerno prema naredbama koje ti je dao Mojsije, sluga moj. Ne skrei od toga ni desno ni lijevo da bi ti bilo sretno sve to poduzme.

  1:8 Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmiljaj o njoj danju i nou, kako bi vjerno drao sve to je u njoj napisano: samo e tada biti sretan i uspjet e u pothvatima. Nisam li ti zapovjedio:

  1:9 odvai se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god poe, s tobom je Jahve, Bog tvoj."

  1:10 Tada zapovijedi Joua glavarima narodnim:

  1:11 "Proite kroz tabor i proglasite puku ovu zapovijed: 'Spremite sebi branenice jer ete za tri dana prijei preko Jordana da biste primili u posjed zemlju koju vam Jahve, Bog va, daje u batinu.'"

  1:12 Zatim ree Joua plemenu Rubenovu i Gadovu i polovini plemena Manaeova:

  1:13 "Sjetite se onoga to vam je zapovjedio Mojsije, sluga Jahvin, kada vam je rekao: 'Jahve, Bog va, hoe da poinete i daje vam ovu zemlju.

  1:14 Vae ene, djeca i stada mogu ostati u zemlji koju vam je dao Mojsije s onu stranu Jordana. Vi pak ratnici, za boj spremni, morate naoruani poi pred svojom braom da im pomognete,

  1:15 sve dok Jahve ne dade da poinu i vaa braa, kao i vi, i dok ne zaposjednu zemlju koju im daje Jahve, Bog va. Tada se moete vratiti u zemlju koja vam pripada i koju vam je dao Jahvin sluga Mojsije, na drugoj strani Jordana, prema istoku sunca.'"

  1:16 Oni odgovore Joui: "Sve to nam zapovjedi, uinit emo, i kuda nas god poalje, poi emo.

  1:17 Kao to smo sluali Mojsija, tako emo se pokoravati i tebi. Samo neka Jahve, Bog tvoj, bude s tobom kao to bijae s Mojsijem!

  1:18 Tko se god usprotivi tvome glasu i ne poslua tvojih rijei u svemu to mu zapovjedi neka bude pogubljen. Samo ti budi odvaan i hrabar!"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .