Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store



 • CROATIAN BIBLE - LEVITICUS 20

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  20:1 Jahve ree Mojsiju:

  20:2 "Kai Izraelcima: 'Tko god, Izraelac, ili stranac koji ivi s Izraelcima, ustupi svoje edo Moleku, mora se smaknuti; narod zemlje neka ga kamenuje.

  20:3 Ja u se okrenuti protiv toga ovjeka i odstraniti ga iz njegova naroda, jer je on, ustupivi svoje edo Moleku, okaljao moje Svetite i obeastio moje sveto ime.

  20:4 A ako narod zatvori svoje oi nad tim ovjekom kad svoje edo ustupi Moleku te ga ne smakne,

  20:5 ja u se suprotstaviti tome ovjeku i njegovoj obitelji; odstranit u ih iz njihova naroda, njega i sve koji poslije njega pou za Molekom da se podaju bludu s Molekom.

  20:6 Ako se tko obrati na zazivae duhova i vraare da se za njima poda javnom bludu, ja u se okrenuti protiv takva ovjeka i odstranit u ga iz njegova naroda.

  20:7 Posveujte se da budete sveti! Ta ja sam Jahve, Bog va.

  20:8 Drite moje zakone i vrite ih. Ja, Jahve, posveujem vas'."

  20:9 "Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj.

  20:10 ovjek koji poini preljub sa enom svoga susjeda neka se kazni smru - i preljubnik i preljubnica.

  20:11 ovjek koji bi legao sa enom svoga oca - otkrio bi golotinju svoga oca - neka se oboje kazne smru, krv njihova neka padne na njih.

  20:12 Legne li tko sa svojom snahom, neka se oboje kazne smru. Uinili su rodoskvrnue i neka krv njihova padne na njih.

  20:13 Ako bi mukarac legao s mukarcem kao to se lijee sa enom, obojica bi poinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.

  20:14 ovjek koji se oeni kerju i njezinom majkom - krajnja je to pokvarenost! - neka se u vatri spali i on i one, da meu vama ne bude pokvarenosti.

  20:15 ovjek koji bi spolno opio sa ivotinjom ima se smaknuti. ivotinju ubijte!

  20:16 Ako bi se ena primakla bilo kakvoj ivotinji da se s njom pari, ubij i enu i ivotinju. Neka se smaknu i njihova krv neka padne na njih.

  20:17 ovjek koji bi se oenio svojom sestrom, kerju svoga oca ili kerju svoje majke te vidio njezinu golotinju, a ona vidjela njegovu - pogrdno je to djelo! - neka se istrijebe pred oima naroda. Otkrio je golotinju svoje sestre, pa neka snosi i posljedice svoje krivnje.

  20:18 ovjek koji bi legao sa enom za njezina mjesenog pranja te otkrio njezinu golotinju - razgolio izvor njezine krvi i ona sama otkrila izvor svoje krvi - neka se oboje odstrane iz svoga naroda.

  20:19 Ne otkrivaj golotinje sestre svoje majke niti sestre svoga oca - to je otkrivanje golotinje svoga roda, neka snose posljedice svoje krivnje.

  20:20 ovjek koji bi legao sa svojom strinom otkrio bi golotinju svoga strica. Neka snose posljedice svoga grijeha: neka umru bez poroda.

  20:21 ovjek koji bi se oenio enom svoga brata - golotinju bi svoga brata otkrio - i to je neisto. Neka ostanu bez poroda."

  20:22 "Zato drite sve moje zakone, sve moje naredbe i vrite ih da vas ne ispljune zemlja u koju vas vodim da se u njoj nastanite.

  20:23 Nemojte ivjeti po zakonima naroda koje ja ispred vas tjeram. Ta oni su inili sve to, i zato mi se zgadili.

  20:24 A vama sam ja rekao: vi ete zaposjesti njihovu zemlju; vama u je predati u posjed - zemlju kojom tee mlijeko i med. Ja sam Jahve, va Bog, koji sam vas odvojio od tih naroda.

  20:25 Pravite, dakle, razliku izmeu iste ivotinje i neiste; izmeu iste ptice i neiste. Nemojte sami sebe opoganjivati ni ivotinjom, ni pticom, ni bilo im to zemljom pue: to sam vam ja odluio kao neisto.

  20:26 Budite mi dakle sveti, jer sam ja, Jahve, svet; ja sam vas odvojio od tih naroda da budete moji.

  20:27 ovjek ili ena koji meu vama postanu zazivai duhova ili vraari neka se kazne smru; neka se kamenuju i neka njihova krv padne na njih."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .