Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 1CHRONICLES 28

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  28:1 David sakupi u Jeruzalem sve izraelske knezove, plemenske knezove i poglavare od redova koji su sluili kralja, tisunike, stotnike i nadstojnike nad svim imanjem i blagom kraljevim i blagom njegovih sinova, zajedno s dvoranima i junacima i svim hrabrim vojnicima.

  28:2 Ustavi na noge, kralj David ree: "ujte me, moja brao i moj narode! Ja sam bio namislio u svom srcu da sagradim dom gdje bi poivao Koveg saveza Jahvina i da bude podnoje nogama naega Boga te sam pripravio to treba za gradnju.

  28:3 Ali mi je Bog rekao: 'Nee ti sagraditi Doma mome imenu jer si ratnik i prolijevao si krv.'

  28:4 Jahve, Izraelov Bog, izabrao je mene od sveg moga roda da budem kralj nad Izraelom zauvijek; jer je Judu izabrao za kneza, a iz Judina doma dom moga oca; izmeu sinova moga oca bilo mu je drago da mene postavi kraljem nad svim Izraelom.

  28:5 Tako je izmeu mojih sinova, jer mi je mnogo sinova dao Jahve, izabrao moga sina Salomona da sjedi na prijestolju Jahvina kraljevstva nad Izraelom.

  28:6 I rekao mi je: 'Tvoj sin Salomon sagradit e meni Dom i moja predvorja; jer sam njega izabrao sebi za sina i ja u mu biti otac.

  28:7 Utvrdit u njegovo kraljevstvo zauvijek ako bude postojano vrio moje zapovijedi i moje zakone kao danas.'

  28:8 Sada, dakle, pred oima sveg Izraela, Jahvina zbora, i pred svojim Bogom, koji nas slua, velim: drite i traite sve zapovijedi Jahve, svoga Boga, da biste zadrali u posjedu ovu dobru zemlju i ostavili je u batinu svojim sinovima nakon sebe dovijeka.

  28:9 A ti, sine moj Salomone, poznaj Boga, svoga oca, i slui mu itavim srcem i spremnom duom, jer Jahve ispituje sva srca i zna sve misli i namjere; ako ga bude traio, dat e ti se da ga nae; ako li ga ostavi, odbacit e te zauvijek.

  28:10 Uvidi sada da te Jahve izabrao da gradi Dom za Svetite, budi junak i radi!"

  28:11 Tada David predade sinu Salomonu uzorak trijema, njegovih kua, riznica, gornjih soba, elija i doma Pomirilita;

  28:12 uzorak svega to bijae smislio u duhu za predvorja Jahvina Doma, za sve sobe unaokolo, za riznicu Doma Bojega, za riznicu posveenih stvari,

  28:13 za sveenike i levitske redove, za svaki posao u slubi oko Doma Jahvina:

  28:14 zlato u ipkama, zlato potrebno za sve zlatno posue ove ili one slube; srebro u ipkama potrebno za sve srebrno posue, za sve posue ove ili one slube;

  28:15 ipke za zlatne svijenjake sa zlatnim svjetiljkama, prema teini svakoga svijenjaka i njegovih svjetiljaka, i za srebrne svijenjake prema teini svakoga svijenjaka i njegovih svjetiljaka i prema namjeni svakog svijenjaka;

  28:16 zlato u ipkama za stolove na kojima e stajati prineseni hljebovi, za svaki stol; srebro za srebrne stolove,

  28:17 za viljuke i kotlie, za ae od ista zlata, za zlatne pehare, zlato u ipkama za svaki pehar; za srebrne pehare, srebro u ipkama za svaki pehar,

  28:18 za kadioni rtvenik eenoga zlata u ipkama; za uzorak od kola sa zlatnim kerubinima koji e rairenim krilima zaklanjati Jahvin Koveg.

  28:19 Sve to u skladu s onim to Jahve napisa vlastitom rukom da bi razjasnio cijelo djelo za koje on pribavi uzorak.

  28:20 Tada David ree svome sinu Salomonu: "Budi junak, hrabar, i radi! Ne boj se i ne plai se, jer e Jahve, Bog, moj Bog, biti s tobom! Nee te napustiti niti te ostaviti dok ne svri sav posao za slubu oko Jahvina Doma.

  28:21 Evo sveenikih i levitskih redova za svaku slubu u Bojem Domu; ima uza se za svaki posao svakovrsnih ljudi, spremnih i vjetih svakoj slubi, knezovi i sav narod pod tvojim su zapovjednitvom."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .