Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 1SAMUEL 12

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  12:1 Tada Samuel ree svemu Izraelu: "Evo, ispunio sam vau elju u svemu to ste od mene traili i postavih kralja nad vama.

  12:2 I od sada e kralj ii pred vama. A ja sam ostario i osijedio i moji sinovi eto su meu vama. Ja sam iao pred vama od svoje mladosti pa do dananjega dana.

  12:3 Evo me! Posvjedoite protiv mene pred Jahvom i pred njegovim pomazanikom: kome sam oteo vola i kome sam oteo magarca? Koga sam prevario? Koga sam tlaio? Od koga sam primio mito da bih zamirio na jedno oko? Ja u vam sve natrag vratiti."

  12:4 A oni odgovorie: "Nisi nas prevario, nisi nas tlaio, nisi ni od koga primio nita."

  12:5 Jo im ree: "Svjedok je Jahve protiv vas i svjedok je njegov pomazanik u ovaj dan da niste nali nita u mojoj ruci." A oni odgovorie: "Tako je!"

  12:6 Tada Samuel ree narodu: "Jest, svjedok je Jahve koji je postavio Mojsija i Arona i koji je izveo vae oce iz Egipta.

  12:7 Stanite sada ovamo da probesjedim s vama pred Jahvom i da vas podsjetim na sva velika djela koja je uinio Jahve vama i vaim ocima.

  12:8 Kad je Jakov doao u Egipat, Egipani su ih pritisnuli, a vai su oci vapili Jahvi za pomo. I Jahve posla Mojsija i Arona, koji izvedoe oce vae iz Egipta i naselie ih na ovome mjestu.

  12:9 Ali oni zaboravie Jahvu, Boga svoga, i on ih predade u ruke Siseri, vojvodi hasorske vojske, i u ruke Filistejaca, i u ruke moapskome kralju, koji su vojevali na njih.

  12:10 I opet su vapili Jahvi za pomo govorei: 'Zgrijeili smo jer smo ostavili Jahvu i uzeli sluiti baalima i atartama; izbavi nas sada iz ruku naih neprijatelja pa emo ti sluiti!'

  12:11 I Jahve posla Jerubaala i Baraka, Jiftaha i Samuela te vas izbavi iz ruku vaih neprijatelja unaokolo, tako da ste mogli ivjeti bez straha.

  12:12 Ali kad vidjeste Nahaa, kralja amonskoga, kako ide na vas, rekoste mi: 'Ne, nego kralj neka vlada nad nama!' Pa ipak je va kralj Jahve, va Bog!

  12:13 I eto vam sada kralja koga ste izabrali! Eto, Jahve je postavio kralja nad vama.

  12:14 Ako se budete bojali Jahve i njemu budete sluili, ako budete sluali njegov glas i ne budete se protivili njegovim zapovijedima, slijedit ete Jahvu, Boga svoga, vi i kralj koji kraljuje nad vama.

  12:15 Ako li ne budete sluali Jahvina glasa, ako se budete protivili njegovim zapovijedima, tada e se ruka Jahvina spustiti na vas i na vaega kralja da vas uniti.

  12:16 Sada jo jednom pristupite i vidite veliki znak koji e Jahve uiniti pred vaim oima.

  12:17 Nije li sada penina etva? Ali ja u zazvati Jahvu i on e poslati gromove i kiu. I jasno ete razabrati kako je veliko zlo koje ste uinili pred Jahvom traei sebi kralja."

  12:18 Tada Samuel zazva Jahvu i Jahve posla gromove i kiu u onaj dan i sav se narod vrlo poboja Jahve i Samuela.

  12:19 I sav narod ree Samuelu: "Moli se Jahvi, svome Bogu, za svoje sluge da ne pomremo, jer smo svim svojim grijesima dodali zlo traei sebi kralja."

  12:20 Ali Samuel ree narodu: "Ne bojte se! Vi ste, dodue, uinili sve ovo zlo, ali sada ne ostavljajte vie Jahvu, nego sluite Jahvi svim svojim srcem.

  12:21 Ne priklanjajte se vie nitavim idolima koji vam nita ne koriste, nita vam ne pomau jer su samo nitavila.

  12:22 A Jahve nee odbaciti svoga naroda, radi velikog imena svoga, jer se Jahve udostojao da vas uini svojim narodom.

  12:23 A od mene neka je daleko da zgrijeim Jahvi prestajui moliti za vas i upuivati vas na dobar i poten put.

  12:24 Samo se bojte Jahve i njemu iskreno sluite svim svojim srcem; jer, pogledajte kako se velikim oitovao meu vama.

  12:25 Ako li budete inili zlo, propast ete vi i va kralj."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .