Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - MALACHI 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Prorotvo. Rije Gospodnja Izraelu po Malahiji.

  1:2 Ljubio sam vas - govori Jahve, a vi pitate: "Po emu si nas ljubio?" Ne bijae li Ezav brat Jakovljev? - rije je Jahvina -

  1:3 ali Jakova sam zavolio, a Ezav mi omrznu: gradove mu u pusto pretvorih, a batinu njegovu dadoh pustinjskim akalima.

  1:4 Jer, rekne li Edom: Bili smo smrvljeni, ali emo opet podii ruevine!" ovako kae Jahve nad Vojskama: Neka grade oni, a ja u razgraditi! Zvat e ih zemljom bezbonikom i narodom na koji se Jahve srdi dovijeka!

  1:5 Vae e oi vidjeti, i rei ete: "Velik je Jahve preko granica zemlje izraelske."

  1:6 Sin asti oca, a sluga gospodara. Ali, ako sam ja otac, gdje je ast moja? Ako sam gospodar, gdje je strah od mene? To govori Jahve nad Vojskama vama, sveenici, koji moje ime prezirete, a pitate: "ime smo prezreli ime tvoje?"

  1:7 Oskvrnjen kruh na mome prinosite rtveniku i jo pitate: "ime te oskvrnismo?" Time to kaete "Stol je Jahvin stvar nevana!"

  1:8 A kada za rtvu slijepu stoku prinosite, zar to nije zlo? I kad prinosite hromo i bolesno, zar to nije zlo? Donesi takvo to svome namjesniku, hoe li biti zadovoljan i dobro te primiti? - govori Jahve nad Vojskama.

  1:9 Sada umilostivite lice Boje da nam se smiluje. To donose ruke vae, hoe li vas dobro primiti? - govori Jahve nad Vojskama.

  1:10 O kada bi tko od vas zatvorio vrata da mi zaludu ne palite ognja na rtveniku! Niste mi mili - govori Jahve nad Vojskama - i ne primam rtve iz ruke vae.

  1:11 Jer od istoka do zapada veliko je ime moje meu narodima, i na svakom mjestu prinosi se kad i rtva ista Imenu mojemu, jer veliko je Ime moje meu narodima - govori Jahve nad Vojskama.

  1:12 Ali vi ga skvrnite kada govorite: "Stol je Gospodnji okaljan i hrana na njemu ni za to nije!"

  1:13 Kaete jo: "Gle, teta truda!" i prezirete ga - govori Jahve nad Vojskama. Kada dovodite stoku otetu, hromu i bolesnu, te je prinosite kao dar rtveni, zar da to iz vae ruke milostivo primim? - govori Jahve nad Vojskama.

  1:14 Proklet bio varalica koji u stadu ima ovna to mi ga je zavjetovao, a rtvuje mi ovcu jalovicu. Jer ja sam velik kralj - govori Jahve nad Vojskama - i strano je Ime moje meu narodima.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .