Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - MALACHI 2

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  2:1 A sad vas opominjem, sveenici!

  2:2 Ako ne budete posluali, ako ne budete k srcu uzeli da proslavite Ime moje - govori Jahve nad Vojskama - kletvu u na vas svaliti i proklet u va blagoslov. I ve ga prokleh jer to niste k srcu uzeli.

  2:3 I slomit u vam ruku, bacit u vam u lice izmetine, izmetine vaih svetkovina, i s njima u vas splaviti.

  2:4 Po tom ete znati: to je bila moja opomena da ostane Savez moj s Levijem - govori Jahve nad Vojskama.

  2:5 A moj Savez s njim, to bijae ivot i mir - ja sam mu ih dao: bijae to strah - i on me se bojao, Imena se moga plaio.

  2:6 Zakon istine bijae u njegovim ustima i pakost mu ne kaljae usana; u miru i pravinosti hodio je sa mnom i mnoge je od grijeha odvratio.

  2:7 Da, usne sveenikove treba da uvaju znanje, a iz njegovih usta treba traiti Zakon: ta on je glasnik Jahve nad Vojskama.

  2:8 Ali vi ste s puta zali, uinili ste da se mnogi o Zakon spotiu, raskinuli ste Savez Levijev - govori Jahve nad Vojskama.

  2:9 Zato uinih da vas preziru i ponizuju svi narodi jer se putova mojih vi drali niste, nego ste bili pristrani primjenjuju Zakon.

  2:10 Nemamo li svi jednog Oca? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zato smo onda jedan drugome nevjerni te skvrnimo Savez svojih otaca?

  2:11 Iznevjerio se Juda: uinili su sramotu u Izraelu i Jeruzalemu, jer Juda je oskvrnuo Svetinju, Jahvi dragu, i eni se kerju tuega boanstva.

  2:12 Svakog tko tako uini, ma tko bio on, nek iskorijeni Jahve iz atora Jakovljevih i izme onih koji prinose rtvu Jahvi nad Vojskama!

  2:13 I ovo jo vi inite: zalijevate suzama Jahvin rtvenik tuei i ridajui, jer on vie nee da se r tvi prikloni, iz ruke mu vae ona nije ugodna.

  2:14 I vi pitate: "Zato?" Zato to je Jahve bio svjedok izmeu tebe i ene mladosti tvoje kojoj si nevjeran premda ti drugarica bijae i ena tvoga saveza.

  2:15 Nije li On nainio jedno jedino bie dahom ivotnim obdareno? A to to jedino bie trai? Boanski narataj! Potuj dakle ivot svoj i ne budi nevjeran eni svoje mladosti.

  2:16 Jer ja mrzim otputanje ena - govori Jahve, Bog Izraelov - i onog koji nevjerom haljine svoje kalja - govori Jahve nad Vojskama! Potujte dakle ivot svoj, ne budite nevjerni!

  2:17 Dosaujete Jahvi svojim rijeima, a pitate: "U emu mu dosaujemo?" Time to govorite: "Svi koji zlo ine dobro su vieni u oima Jahvinim i takvi su mu mili!" ili: "Gdje je Bog pravde?"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .