Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NUMBERS 19

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  19:1 Jahve ree Mojsiju i Aronu:

  19:2 "Ovo je zakonska odredba to ju je Jahve naredio: Reci Izraelcima neka ti dovedu crvenu junicu, zdravu, na kojoj nema mane i na koju jo nije stavljan jaram.

  19:3 A vi je predajte sveeniku Eleazaru. Neka se zatim izvede izvan tabora i zakolje pred njim.

  19:4 Sveenik Eleazar neka uzme njezine krvi na svoj prst pa njome pokropi sedam puta prema proelju atora sastanka.

  19:5 Neka se onda junica spali na njegove oi; neka joj se spale: koa, meso, krv i neist.

  19:6 Potom neka sveenik uzme cedrovine, izopa i crvenoga prediva pa ih baci usred vatre gdje se krava spaljuje.

  19:7 Neka sveenik opere svoju odjeu, a svoje tijelo u vodi okupa. Poslije toga neka se sveenik vrati u tabor, ali neka je neist do veeri.

  19:8 I onaj koji ju je spaljivao neka svoju odjeu opere i okupa svoje tijelo u vodi te bude neist do veeri.

  19:9 A jedan ist ovjek neka pokupi pepeo od junice pa ga pohrani izvan tabora na isto mjesto da se uva izraelskoj zajednici za vodu oienja. To je rtva okajnica.

  19:10 I onaj koji skupi pepeo od junice neka opere svoju odjeu i bude neist do veeri. Neka to bude trajan zakon i za Izraelce i za stranca koji meu njima boravi."

  19:11 "Tko se dotakne mrtva ljudskog tijela neka je neist sedam dana.

  19:12 Takav neka se opere tom vodom treega dana i sedmoga dana pa e biti ist. Ako se ne opere treega dana i sedmoga dana, nee biti ist.

  19:13 Tko se dotakne mrtvaca, tijela preminula ovjeka, a ne opere se, oskvrnjuje Jahvino prebivalite. Takav neka se iskorijeni iz Izraela. Budui da vodom za oienje nije bio poliven, neist je; njegova je neistoa jo na njemu."

  19:14 "Ovo je zakon kad koji ovjek umre u atoru; tko god ue u ator i tko god bude u atoru neka je neist sedam dana.

  19:15 Svaka otvorena posuda koja ne bude zatvorena poklopcem neka je neista.

  19:16 A na otvorenu polju tko se god dotakne poginuloga od maa, ili mrtvaca, ili ljudskih kostiju, ili groba neka je neist sedam dana.

  19:17 Neka se za onoga koji se oneistio uzme pepela od ivotinje spaljene za okajnicu i na nj, u kakvu sudu, nalije ive vode.

  19:18 Onda neka ist ovjek uzme izopa, zamoi ga u vodu te pokropi po atoru, po svemu posuu, po ljudima koji su tu bili, po onome koji se dotakao kostiju, ili ubijenoga, ili preminuloga, ili groba.

  19:19 Neka isti ovjek kropi neistoga treega i sedmoga dana. Tako e ga na sedmi dan oistiti. Taj onda neka opere svoju odjeu, okupa se u vodi i neka je naveer ist.

  19:20 A bude li tko neist pa se ne oisti, neka se iskorijeni iz zajednice, jer je oskvrnuo Jahvino svetite; vodom za oienje nije bio poliven; neist je!

  19:21 Neka im i ovo bude trajnim zakonom: i onaj koji je kropio vodom za oienje neka opere svoju odjeu; i onaj koji je dirnuo vodu za oienje neka je neist do veeri.

  19:22 ega se god neisti dotakne neka je neisto; a osoba koja se njega dotakne neka je neista do veeri."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .